× Ο θεσμός Απονομή 2020 Τα βραβευμένα bars του 2020 Οι nominations του 2020 Spirit News Τα βραβευμένα bars των προηγουμένων ετών Χορηγοί

Gosling’s Ρούμι

Άρωμα και γεύση από Βερμούδες

Δημοσιεύτηκε στις 24/08/2015

Κάντε εικόνα: απέραντα γαλαζοπράσινα νερά, κατάλευκες αμμουδιές, ατελείωτος εξωτισμός, καραμελωμένα φρούτα και ποτήρια που ξεχειλίζουν ρούμι Gosling. Αυτή είναι μια καλή γεύση από Βερμούδες…

Ετοιμαστείτε να τη ζήσουμε, γιατί η συλλογή Gosling’s προσγειώθηκε στη χώρα μας από την Sky Spirits και με κάθε γουλιά τους, μας ταξιδεύουν στον μυθικό καλοκαιρινό προορισμό.  Τα περιζήτητα ρούμια είναι συνώνυμα με τον τόπο καταγωγής τους, τις Βερμούδες, παράγονται εκεί από το 1860 από την οικογένεια Gosling, που έφτασε στο νησί το 1806, όταν σε ένα ταξίδι για την Αμερική με 10.000 εμπόρευμα τους έληξε η άδεια και αναγκάστηκαν να σταματήσουν. Μετά, όλα πήραν το δρόμο τους, άνοιξαν εκεί το κατάστημα τους, ξεκίνησαν τα πειράματα στις αποστάξεις και τα blend ρουμιών και λάνσαραν μέσα σε τρία χρόνια ένα old rum σκούρο και γεμάτο. 
Σήμερα, συνεχίζει την παράδοση η έβδομη γενιά και κυκλοφορεί μια σειρά από ρούμια με τις ίδιες συνταγές, που έχουν καθιερωθεί και βραβευτεί για τη διαφορετικότητα, την απαλότητα και την πολυπλοκότητά τους.     Η ναυαρχίδα, το Gosling’s Black Seal, παράγεται με το πάντρεμα της απόσταξης του άμβυκα , όπως το κονιάκ και η γκράπα. Το αποτέλεσμα, είναι ένα ρούμι, που δεν μοιάζει με κανένα άλλο: πλούσιο και ισορροπημένο, παιχνιδιάρικο και πικάντικο, κεντράρει στις νότες των φρούτων, της βανίλιας, της καραμέλας, των γλυκών μπαχαρικών και των βοτάνων. Ένα πράγματι διαφορετικό ρούμι, για εκπαιδευμένους ουρανίσκους και μη, που ανεβάζει τις καλοκαιρινές στροφές και δημιουργεί το καλύτερο Dark n’ Stormy. 


Η συλλογή συμπληρώνεται με δυο ακόμα ρούμια για ειδικές περιστάσεις:  Για τους λάτρεις του δυνατού αλκοόλ σερβίρεται το Gosling’s Overproof rum 151 Black Seal. Το σκούρο ρούμι είναι έντονο, εξωτικό και αναβαθμίζει την εμπειρία της δοκιμής, ενώ για τους έμπειρους ουρανίσκους και τους connoisseurs,  που αναζητούν premium απολαύσεις, προτείνεται το Gold Seal Rum. To μοναδικό χάλκινο ρούμι, προέρχεται από τις καλύτερες αποστάξεις, είναι βελούδινο και ιδιαίτερα σύνθετο.  Δοκιμάστε τα όλα, σκέτα, on the rocks, σε πολλά εμπνευσμένα cocktails και ενισχύστε το καλοκαιρινό, ακόμα, spirit! 


 

Χρυσούλα Κυριακοπούλου [email protected]


Spirit News