× Ο θεσμός Απονομή 2020 Τα βραβευμένα bars του 2020 Οι nominations του 2020 Spirit News Τα βραβευμένα bars των προηγουμένων ετών Χορηγοί

«Shaker Trophy - Αθηνόραμα Bar Awards»: Ένας νέος θεσμός ξεκινά

-

Δημοσιεύτηκε στις 25/09/2015

Ένας νέος θεσμός ξεκινά. Ανακαλύπτουμε τα καλύτερα bars, τα αξιολογούμε και τα βραβεύουμε.

Πριν από 22 χρόνια, το Αθηνόραμα δημιούργησε για πρώτη φορά στην Ελλάδα ένα θεσμό αξιολόγησης με αντικείμενο τα εστιατόρια, αρχικά της Αθήνας και αργότερα όλης της Ελλάδας. Σήμερα οι Χρυσοί Σκούφοι έχουν κατοχυρώσει με τον πλέον αδιαμφισβήτητο τρόπο την εγκυρότητά τους και αποτελούν κορυφαίο γεγονός για το χώρο της εστίασης.


Φέτος ένας νέος, εξίσου κορυφαίος θεσμός ξεκινάει…


Τα bars, με τη ραγδαία εξέλιξη και τη σαφή ποιοτική αναβάθμισή τους τα τελευταία χρόνια, αποτελούν περισσότερο από ποτέ σημείο έλξης για τους χιλιάδες φίλους του ποιοτικού αλκοόλ και των ευφάνταστων cocktails. Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με την πολύχρονη ενασχόληση του «αθηνοράματος» με τα bars και την απόλαυση του αλκοόλ και του κρασιού, όπως αποτυπώνεται καθημερινά στο «αθηνόραμα», το athinorama.gr και το athinoramaumami.gr, μας οδήγησαν να θεσπίσουμε τα «Αθηνόραμα Bar Awards - Shaker Trophy», το νέο θεσμό ανάδειξης των καλύτερων bars της Αθήνας.


Οι επισκέψεις στους προς αξιολόγηση χώρους έχουν ήδη αρχίσει και η έμπειρη και καταξιωμένη γευσιγνωστική ομάδα του «α» επιλέγει, δοκιμάζει και αξιολογεί, ακολουθώντας αυστηρά πρότυπα και διαδικασίες αντίστοιχες με αυτές του θεσμού των Χρυσών Σκούφων. Άλλωστε και αυτό το νέο εγχείρημα στηρίζεται στις τρεις θεμελιώδεις αρχές που χαρακτηρίζουν κάθε ενέργεια του τίτλου «αθηνόραμα» εδώ και σαράντα χρόνια: Αμεροληψία, Εγκυρότητα, Αξιοπιστία.


Το κοινό της Αθήνας, λοιπόν, πολύ σύντομα –στις αρχές του επόμενου χρόνου– θα έχει στα χέρια του έναν πλήρη χάρτη με τα κορυφαία bars της πόλης βραβευμένα με ένα, δυο ή τρία Χρυσά Shakers. Σε αυτή μας την προσπάθεια έχουμε πολύτιμους συμπαραστάτες τους επαγγελματίες του χώρου αλλά και τους ευγενικούς υποστηρικτές και χορηγούς.

Η PERNOD RICARD και το PERRIER είναι ήδη δίπλα μας και συμβάλλουν στην υλοποίηση αυτής της προσπάθειας. Και έπεται συνέχεια. Μείνετε συντονισμένοι για περισσότερες ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες και για μια συνεχή ροή ειδήσεων και παρουσιάσεων που θα σας βοηθήσουν να οργανώσετε με τον καλύτερο τρόπο τις εξόδους σας.

Διονύση Κούκη [email protected]


Spirit News