× Ο θεσμός Απονομή 2020 Τα βραβευμένα bars του 2020 Οι nominations του 2020 Spirit News Τα βραβευμένα bars των προηγουμένων ετών Χορηγοί

Κάιν: ο κακός γίνεται… μπαρ!

Mε arty έμπνευση στο Μετς

Δημοσιεύτηκε στις 19/01/2016

Στην εμβληματική οδό Αναπαύσεως, στην καρδιά του Μετς, ένα all day bar προσγειώθηκε πριν λίγο καιρό, με το επίσης εμβληματικό και γεμάτο συμβολισμούς όνομα, “Κάιν”. 

Στην Παλαιά Διαθήκη, ο Κάιν ήταν αδελφός του  Άβελ και πρωτότοκος γιος  του Αδάμ και της Εύας. Σήμερα, στο Μέτς, σηματοδοτεί έναν όμορφο, ζεστό χώρο, που ξεχειλίζει από τη δημιουργικότητα μιας εμπνευσμένης αρχιτεκτόνισσας, τη ζωηράδα δύο νέων ανθρώπων, τη μυρωδιά φρεσκοαλεσμένου καφέ και τη σπιρτάδα εμπνευσμένων κοκτέιλς.

Art deco φωτιστικά, σε συνδυασμό με vintage σιδερένια έπιπλα, ένα μεγάλο μαρμάρινο πάσο και προσεγμένα χειροποίητα διακοσμητικά στοιχεία, εντείνουν τη ζεστή αίσθηση που αποπνέει. Στο χώρο δεσπόζει μία τοιχογραφία, ζωγραφισμένη από τον γνωστό εικαστικό δρόμου Δημήτρη Ταξή, που αποτυπώνει τη μυθική διένεξη Κάιν και Άβελ. Τα λιγοστά τραπεζάκια στο πεζοδρόμιο, κάτω από τα μεγάλα δέντρα της οδού Αναπαύσεως, για τις καλές μέρες και τα ζεστά βράδια, δημιουργούν μια πρόσθετη αίσθηση ευρυχωρίας.

Το Κάιν ξεκινάει από νωρίς το πρωί με ποιοτικό καφέ, φυσικούς χυμούς, τοστ, κέικ (από τα γνωστά Cake), σπιτικό γλυκό του κουταλιού από τις πελοποννήσιες μητέρες των ιδιοκτητών, και συνεχίζει όλη την ημέρα, φτάνοντας έως το βράδυ, οπότε μετατρέπεται σε cocktail bar. Το γνωστό κοκτέιλ Negroni εδώ ονομάζεται… Nekroni και πειράζεται με την προσθήκη λικέρ αγκινάρας. Μία άλλη ενδιαφέρουσα επιλογή είναι το Canadian Fig με σκούρο ρούμι, σιρόπι σφένδαμου, τζίντζερ, μαρμελάδα σύκο και λεμόνι.  Επίσης, από τη λίστα ξεχωρίζουμε το Tommy`s Cucumber, με τεκίλα, μέλι αγαύης, αγγούρι, σιρόπι τσίλι, λικέρ πορτοκάλι και μοσχολέμονο.

Κάθε βράδυ τις μουσικές αναλαμβάνει dj, επιλέγοντας ροκ, φανκ, τζαζ, garage αλλά και επιλογές από άλλα είδη. Εμπνευστές του Κάιν, ο Βασίλης και ο Λεωνίδας, ο ένας γραφίστας και ο άλλος με εμπειρία στο χώρο (χρόνια υπεύθυνος σε γνωστό μπαρ της Αθήνας), έχουν καταφέρει να δομήσουν ένα χώρο με σοβαρές αξιώσεις να γίνει το επόμενο talk of the town της πόλης. Καταλυτικό ρόλο στην εσωτερική διακόσμηση είχε η αρχιτέκτονας Άρτεμις Καμπέρη, η οποία, με την χρήση απλών υλικών και ευφάνταστων σχεδιαστικών παρεμβάσεων, έχει δημιουργήσει ένα χώρο ατμοσφαιρικό και λειτουργικό που δένει με αυτή την όμορφη γειτονιά της Αθήνας.
 
Αναπαύσεως 22 και Τιμολέoντος 1, Μετς, Τηλ.: 6979122931, 2109227616

Δημήτρης Σταθόπουλος [email protected]


Spirit News