× Ο θεσμός Απονομή 2020 Τα βραβευμένα bars του 2020 Οι nominations του 2020 Spirit News Τα βραβευμένα bars των προηγουμένων ετών Χορηγοί

Novem, ένα bar εμπειρία στο Χαϊδάρι

Local bar με ολοκληρωμένο concept και υψηλές προδιαγραφές

Δημοσιεύτηκε στις 28/01/2016

Διανύουν την τρίτη και την τέταρτη δεκαετία της ζωής τους, είναι φίλοι τα τελευταία 15 χρόνια, έχουν εμπειρία στο χώρο και ήταν κοινό τους όραμα να φτιάξουν ένα μπαρ σύμφωνα με τα δικά τους γούστα. Είναι ο Βασίλης, ο Νάσος και ο Γιώργος.

Εδώ και δύο περίπου μήνες λειτουργούν το Novem, που βρίσκεται στην κεντρική οδό Στρατάρχου Καραϊσκάκη, στο Χαϊδάρι.  «Η επιλογή του Χαϊδαρίου, για ένα τέτοιου είδους μαγαζί, εμπεριείχε ένα ρίσκο, ωστόσο για εμάς είναι η περιοχή που μεγαλώσαμε και πιστεύουμε ότι η απόφασή αυτή θα μας δικαιώσει» σημειώνει ο Γιώργος, ο μικρότερος της παρέας.  Δεν παραλείπει επίσης να αναφερθεί στην προσωπική εργασία και των τριών προκειμένου να ολοκληρωθεί το μαγαζί, και να είναι όσο πιο κοντά γίνεται στη δική τους αισθητική και τη διάθεσή τους για διαφοροποίηση. «Ήταν πολύ σημαντική η στιγμή που ήρθαμε σε επαφή με τον αρχιτέκτονα Παναγιώτη Μπάφη, ο οποίος κατάφερε να σχεδιάσει  όλα εκείνα που εμείς θέλαμε και είχαμε φανταστεί για το χώρο μας, και να υλοποιηθούν με την πολύτιμη κατεύθυνσή του». Και οι τρείς εργάζονται στο μαγαζί, είτε ως bartender είτε στο service και με αυτόν τον τρόπο έρχονται πιο κοντά με τους πελάτες, προχωράνε σε απαραίτητες διορθώσεις και, πλέον, δύο περίπου μήνες μετά την έναρξη λειτουργίας, είναι πανέτοιμοι να προσφέρουν την πραγματική εμπειρία Novem.

Καφές, κοκτέιλ, κρασί και γεύσεις

Πίσω από τη μπάρα, βρίσκεται ο Μάκης Τζίντζιρας ο οποίος κάνει πετυχημένες μίξεις και υλοποιεί άρτια τις συνταγές κοκτέιλ που ετοίμασε για το Novem ο Δημήτρης Νταφόπουλος, από την ομάδα των exclusive αναψυκτικών Three Cents, γνωστός και από τη συνεργασία του με το The Clumsies. Δοκιμάσαμε και σας προτείνουμε το κοκτέιλ-σφραγίδα του μαγαζιού Novem Negroni, το Gold Finger αλλά και το Verry Berry.
Ο φρεσκοαλεσμένος καφές από τo γνωστό Mind The Cup του Περιστερίου, αλλά και οι έμπειροι baristas είναι ένα ακόμη στοιχείο που ολοκληρώνει την "εμπειρία Novem" από νωρίς το πρωί. Τρία είδη φρεσκοψημένης μπαγκέτας με μπέικον, με κοτόπουλο ή με σολομό, είναι οι νόστιμες επιλογές που θα έχετε στο Novem, ενώ για να συνοδεύσετε ένα από τα κρασιά που έχει επιλέξει η sommelier Κατερίνα Κλωνάρη, υπάρχει και το πλατό επιλεγμένων ελληνικών τυριών.  Ανάμεσα στα χειροποίητα γλυκά ημέρας, βρίσκουμε κέικ καρότου, lemon pie, cheese cake και σοκολατόπιτα.

Γυάλινη μπάρα, cosy γωνιές και… δέντρα

Η πανύψηλη τζαμένια κεντρική πόρτα με τη μεταλλική λαβή δένει άψογα με το πρωτότυπο και σοφά ενταγμένο στον υπόλοιπο χώρο γυάλινο μπαρ και τα σιδερένια άνετα σκαμπό με το δερμάτινο κάθισμα. Πάνω από τη μπάρα, τέσσερα όμορφα art deco φωτιστικά διαχέουν γλυκά το φως στον χώρο. Σε απόλυτη αρμονία, η μινιμαλιστική σιδερένια κάβα, που φτάνει μέχρι το ταβάνι. Στο κέντρο του μαγαζιού δεσπόζει ένα μοντέρνο μοναστηριακό ξύλινο τραπέζι, με χαμηλά ξύλινα σκαμπό, ενώ δύο όμορφα καταπράσινα φυτά βοηθούν στην οριοθέτηση ξεχωριστών χώρων για διαφορετικές παρέες.  Στο βάθος, δίπλα στη σιδερένια στρογγυλή σκάλα με επένδυση ξύλου, που οδηγεί στον κάτω όροφο, βρίσκεται μία πανέμορφη vintage γωνιά με άνετες πολυθρόνες. Ο τοίχος απέναντι από το μπαρ, είναι καλυμμένος από μία ιδιότυπη βιβλιοθήκη, από πολλά διαφορετικά μεταξύ τους εντοιχισμένα κουτιά, που δημιουργεί ατμόσφαιρα θαλπωρής.
Αν το επιτρέπει ο καιρός, αξίζει να καθίσετε στον εξωτερικό χώρο κάτω από τα ψηλά καταπράσινα δέντρα της Καραϊσκάκη, όπου κανείς συναντά ένα… δεύτερο Novem, με προσεγμένα καθίσματα στο ίδιο ύφος με εκείνα του εσωτερικού.

Retail

Για όσους θελήσουν φρεσκοαλεσμένο καφέ για το σπίτι, μπορούν να τον επιλέξουν από το Retail Corner, όπου θα τον “κόψουν” μπροστά στα μάτια τους. Επίσης, υπάρχει η δυνατότητα να αγοράσει κανείς τσάι, σοκολάτα και διάφορα άλλα ροφήματα που, έτσι και αλλιώς, μπορεί να τα δοκιμάσει στο μαγαζί.

Οι privé γευσιγνωσίες

Κατεβαίνοντας τη σκάλα, θα βρεθείτε μπροστά σε μία μακρόστενη αίθουσα με ένα μεγάλο  μοναστηριακό τραπέζι, όπου σχεδιάζεται να φιλοξενούνται γευσιγνωσίες, ειδικές βραδιές προβολών και παρουσιάσεων, ή ακόμη και privé party... 


Στρατάρχου Καραϊσκάκη 41, Χαϊδάρι,Τηλ.: 210 5323667

Δημήτρης Σταθόπουλος [email protected]


Spirit News