× Ο θεσμός Απονομή 2020 Τα βραβευμένα bars του 2020 Οι nominations του 2020 Spirit News Τα βραβευμένα bars των προηγουμένων ετών Χορηγοί

Αthinorama bar Awards: η στιγμή των Shaker Trophies

Tην Δευτέρα 18/4 στην Αθηναΐδα βραβεύονται οι καλύτεροι

Δημοσιεύτηκε στις 13/04/2016

Φθάσαμε στο νήμα του τερματισμού των πρώτων Αθηνόραμα Bar Awards Shaker Trophy. Απομένουν μόλις μερικά εικοσιτετράωρα για την απονομή των βραβείων στα καλύτερα μπαρ της Αθήνας που θα γίνει τη Δευτέρα 18 Απριλίου στην Αθηναΐδα.

Η πολύμηνη διαδικασία αξιολόγησης και βαθμολόγησης των μπαρ της πρωτεύουσας ολοκληρώθηκε πριν λίγες βδομάδες. Η κριτική επιτροπή επισκέφθηκε τα 68 υποψήφια προς αξιολόγηση μπαρ, δηλαδή τη λίστα των nominations που δημιουργήθηκε σε συνεργασία από τους εξειδικευμένους στο αλκοόλ συντάκτες και δέκα βραβευμένους bartenders της πόλης. Τα test και οι δοκιμές είχαν σχεδιαστεί έτσι ώστε να μπορέσουν να αξιολογήσουν σωστά την ικανότητα στην εκτέλεση κλασικών συνταγών κοκτέιλ, την ευρηματικότητα και τη δημιουργικότητα στα in-house κοκτέιλ, τα αντανακλαστικά σε επιτόπου tailor-made δημιουργίες, καθώς και την ποιότητα και το εύρος των spirit lists.

Tην επόμενη Δευτέρα, λοιπόν, 18 Απριλίου βραβεύονται τα καλύτερα μπαρ της Αθήνας. Εκτός από τα βραβεία στα καλύτερα μπαρ θα απονεμηθούν και τρία ειδικά βραβεία: καινοτομίας, δημιουργικότητας και καλύτερης spirit list.Η κριτική επιτροπή του αθηνοράματος που αποτελείται από οινολόγους και εξειδικευμένους δημοσιογράφους στο αλκοόλ, σε πολλές περιπτώσεις ενθουσιάστηκε από το υψηλό επίπεδο, βρέθηκε τετ-α-τετ με νέες τεχνικές και διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι πίσω από τις μπάρες επενδύουν στη γνώση, πειραματίζονται και καινοτομούν.

Η βραδιά της απονομής των βραβείων

Προσκεκλημένοι στη βραδιά απονομής είναι επιχειρηματίες, καλλιτέχνες, δημοσιογράφοι και φυσικά όλα τα μπαρ της Αθήνας!Την τελετή θα παρουσιάσει ο Χρήστος Φερεντίνος σε κείμενα του διευθυντή σύνταξης του αθηνοράματος, Θύμιου Νικολόπουλου. Τα βραβεία που έχει φιλοτεχνήσει η Ελένη Καλομοίρη θα απονείμουν γνωστοί και δημοφιλείς καλλιτέχνες. Special guests, δύο στελέχη του διάσημου παριζιάνικου μπαρ Candelaria (12ο στην παγκόσμια κατάταξη), ο εκ  των ιδιοκτητών  Josh Fontaine και ο project manager Simon Perish, που θα μιλήσουν για την εξέλιξη του batending.

Μετά την απονομή θα ακολουθήσει πάρτι. Στα μπαρ της Pernod Ricard, τα κοκτέιλ θα είναι δημιουργίες του team της Candelaria με μεγάλη πρωταγωνίστρια την Absolut. Η Perrier θα δημιουργήσει τα δικά της κοκτέιλ και η Nespresso θα προσφέρει κοκτέιλ digestif με βάση τον καφέ. Στα decks θα παίξουν οι δημοφιλείς dj’s: Ντίνος Γκουτζουλούς, Νίκος Μορφέσης και Σπύρος Παγιατάκης. Χορηγοί των Αθηνόραμα Bar Awards Shaker Trophy είναι οι: Pernod Ricard, Perrier, Nespresso και Angosturabitters.


Spirit News