× Ο θεσμός Απονομή 2020 Τα βραβευμένα bars του 2020 Οι nominations του 2020 Spirit News Τα βραβευμένα bars των προηγουμένων ετών Χορηγοί

O Λ. Μπρούπης νικητής του Diplomatico World Tournament

Σειρά έχει ο ημιτελικός στη Βενεζουέλα

Δημοσιεύτηκε στις 20/12/2016

Με έμπνευση τη φοβερή καινούρια ετικέτα του Diplomatico, δημιούργησαν μείξεις που έπαιξαν σε πολύ υψηλά ντεσιμπέλ πρωτοτυπίας, αρμονίας και αρωματικής έντασης…

Ακόμα έχω στον ουρανίσκο μου αρκετά από τα cocktails των φιναλίστ, του φετινού εντυπωσιακού διαγωνισμού του Diplomatico. Δέκα πολύ ταλαντούχοι bartenders:  Άγγελος Κυπραίος, Διονύσης Γεωργιόπουλος, Εύθυμης Λιουλιάκης, Θωμαίς Μωυσίδου, Igor Tokaryev, Κωνσταντίνος Ζησόπουλος, Κωνσταντίνος Θεοδορακόπουλος, Κώστας Λύτρας, Λευτέρης Μπρούπης και Παναγιώτης Κόττας, με έμπνευση τη φοβερή καινούρια ετικέτα του Diplomatico με τίτλο Mantuano, δημιούργησαν μείξεις που έπαιξαν σε πολύ υψηλά ντεσιμπέλ πρωτοτυπίας, αρμονίας και αρωματικής έντασης.

Τόσο οι καλοσυντονισμένες παρουσιάσεις, όσο και το σκηνικό του Baba au Rum -που κούμπωνε τέλεια στην περίπτωση- μας έκαναν ένα ωραίο ταξίδι στη Βενεζουέλα, τη χώρα καταγωγής του Diplomatico.
 
Το όμορφο, αυθεντικό rum στέκι της Κλειτίου ντύθηκε με το ρούμι της Βενεζουέλας και μας υποδέχτηκε στον διαγωνισμό με τον οικοδεσπότη του, Θάνο Προυναρούς, να είναι και ένας από τους κριτές. Την ομάδα της έμπειρης επιτροπής συμπλήρωνε ο γνωστός δημοσιογράφος Τεντ Λέλεκας και ο brand ambassador της Monin, ιδιοκτήτης του Old Dog και εκπρόσωπος της Sky Spirits, Παναγιώτης Καναβέτας.

Η δουλειά τους ήταν πολύ δύσκολη…Τα περισσότερα cockails, πέρα από ενδιαφέροντα ήταν και νόστιμα. Πρώτη φορά σε διαγωνισμό δοκιμάζω τόσα πολλά καλά cocktails.
Τελικά, εκείνος που κατάφερε να πάρει το εισιτήριο για τους ημιτελικούς στη Βενεζουέλα και να διεκδικήσει μια θέση στον παγκόσμιο τελικό είναι ο Λευτέρης Μπρούπης από το Boheme Bar. To cocktail του, Suerte Sueno, κέρδισε τις εντυπώσεις με την ιδιαιτερότητά του και τον δυνατό χαρακτήρα του.

Η κριτική επιτροπή Η κριτική επιτροπή

Η συνταγή


Suerte Sueno
Υλικά
50ml Diplomatico Mantuano
1 κουταλιά μαρμελάδα ρόδι
5ml Monin tonga
5ml ginger Water
15ml χυμό λάιμ
25ml fashionola σιρόπι


Εκτέλεση: Ανακατεύουμε όλα τα υλικά καλά και σερβίρουμε.


 


*Φωτογραφίες: Βαγγέλης Πατσιαλός.

Χρυσούλα Κυριακοπούλου [email protected]


Spirit News