Τα cocktails της γιορτής

Τα μπαρ προτείνουν ζεστές μείξεις και πολλές δόσεις μπαχαρικών

Δημοσιεύτηκε στις 28/12/2016

Ο καλύτερος τρόπος να υποδεχτούμε τη νέα χρονιά είναι να βγούμε έξω με φίλους, να γυρίσουμε τη στολισμένη πόλη, να μπούμε στα γιορτινά bar και να δοκιμάσουμε cocktails που μοσχομυρίζουν σοκολάτα, κάρδαμωμο, μοσχοκάρυδο, κανέλες… 

Εορταστικές συνταγές στο shaker

Όλα τα αγαπημένα spots της πόλης έχουν μπει στο mood των ημερών, έχουν γεμίσει λαμπιόνια και έχουν ανακατέψει γιορτινά αρώματα. Επιλέγουμε μερικά από αυτά, για να πάρουμε ιδέες και από μια αποκλειστική συνταγή που θα μας εμπνεύσει…
Σας δίνουμε μια λίστα με διαφορετικές προτάσεις, για να διαλέξετε αυτή που σας ταιριάζει περισσότερο και να προκύψει κάτι πέρα από τα συνηθισμένα.

Red Door

Είναι η καλύτερη στιγμή για να ανακαλύψουμε κάτι καινούριο και ιδιαίτερα πρωτότυπο. Το Red Door άνοιξε τις πόρτες του πριν από λίγον καιρό στο Κολωνάκι. Περιμένει να μας μυήσει σε μια διαφορετική Japanese κουλτούρα και να προσθέσει ένα ξεχωριστό γιορτινό άρωμα.

Πρόκειται για το πρώτο Yakiniku Bar Restaurant, με καλόγουστο μινιμαλιστικό ύφος. Yakiniku στα ιαπωνικά σημαίνει «ψήνω κρέας» και εμείς καλούμαστε να συμμετέχουμε στο ψήσιμο του. Το μενού, που φέρει την υπογραφή του Alsin sin, είναι πολύ ιντριγκαδόρικο και φλερτάρει με γιορτινά υλικά. Στα highlights του Red Door μπαίνει η δυνατή μπάρα, εκεί που βρίσκουμε μια ιδιαίτερη μορφή του bartending, τον ταλαντούχο Γιάννη Πέτρο Πετρή. Ο Γιάννης έχει έρθει από το Τόκυο, όπου έχει σπουδάσει στη σχολή design cocktail και έχει δημιουργήσει μια υπέροχη λίστα « Modern Japanese Cocktails», που υπόσχονται συγκλονιστική εμπειρία. Η γιορτινή τους εκδοχή είναι συναρπαστική. 

Geisha Royal
120ml sparkling sake
10ml yuzu λικέρ
10ml Chambord raspberry
Εκτέλεση: σε ένα ποτήρι flute ρίχνουμε όλα τα υλικά και αφήνουμε τις φυσαλίδες να κάνουν τη δουλειά τους. Γαρνίρουμε με raspberry. Τip, το σάκε πρέπει να είναι παγωμένο.

Ο Γιάννης Πέτρος Πετρής Ο Γιάννης Πέτρος Πετρής

Hide and Seek

Ο αγαπημένος κήπος είναι ακόμα πιο όμορφος αυτή την εποχή. Τα δέντρα και τα λουλούδια έχουν γεμίσει λαμπιόνια και παντού κρέμονται αστραφτερά στολίδια. Σίγουρα αυτό είναι ένα σκηνικό που ανεβάζει τη γιορτινή μας διάθεση. Ετοιμαστείτε να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο. Ο γνωστός, ακούραστος, δραστήριος και δημιουργικός Σπύρος Κερκύρας με τη δυνατή ομάδα του έχουν  δουλέψει στην κουζίνα και στη μπάρα με κόκκινα φρούτα, γλυκά μπαχαρικά και ιδιαίτερα υλικά για να προκαλέσουν εορταστικές εκρήξεις στον ουρανίσκο μας. Βάλτε στην agenda σας το εντυπωσιακό party που θα στηθεί μετά το τραπέζι της Πρωτοχρονιάς. Το Hide and Seek κάνει το πρώτο party του χρόνου με φίλους, με ένα πολύ ενδιαφέρον open bar ( είσοδος 40 ευρώ). Στα οπωσδήποτ: το κοκτέιλ Warm Muled Wine.

Warm Muled Wine
Υλικά
100ml κόκκινο κρασί
20ml triple sec
4 με 5 rasberries
2 κεράσια
2 βατόμουρα
1 στικ κανέλας
3 γαρύφαλλα
15-20ml σιρόπι γαρύφαλλου με πορτοκάλι
Φλούδες γκρέιπφρουτ 
Εκτέλεση: βάζουμε όλα τα υλικά σε μια μεγάλη κανάτα και ανακατεύουμε πολύ καλά.

Momix

Μια ακόμα περίπτωση να κάνετε κάτι ανατρεπτικό και εντυπωσιακό είναι το Momix bar, που είναι αφιερωμένο στην μοριακή μειξολογία. Ο Άρης Χατζηαντωνίου και ο Θοδωρής Κουτσόβουλος φλερτάρουν συνεχώς με την καινοτομία και δεν σταματάνε να αναζητάνε νέες τεχνικές, με σκοπό τη νέα γευστική εμπειρία. Η δουλειά τους συνεχώς προκαλεί αίσθηση. Βασικά στοιχεία του Momix είναι το ανθρωποκεντρικό bartending, ενώ οι μείξεις του εμπνέονται από  το εναλλακτικό βιομηχανικό περιβάλλον, την τέχνη, τη μουσική, την αξιοποίηση της πληροφορικής και ηλεκτρονικής επιστήμης και, κυρίως, τη χρήση των νέων δεδομένων, που πηγάζουν από τη μοριακή γαστρονομία και  προσφέρουν πρωτόγνωρη εμπειρία στους γευστικούς αδένες.

Μια τέτοια πρωτόγνωρη εμπειρία θα ζήσετε με τις ευφάνταστες γιορτινές προτάσεις τους. Αγαπημένη γιορτινή συνταγή, το Seventh Heaven.


Seventh Heaven
Υλικά
5cl Metaxa 7 *
2cl λικέρ Όμικρον Μανταρίνι
1,5 cl φρέσκο χυμό πορτοκάλι
1cl βανίλια σιρόπι
1 κουταλάκι ελβετική μαρέγκα
3 δόσεις bitter μελιού
1 δόση μοσχοκάρυδο.
Εκτέλεση: ρίχνετε όλα τα υλικά στο shaker και ανακατεύετε έντονα με πάγο. Αδειάζετε τον πάγο και ανακατεύετε ξανά για δέκα δευτερόλεπτα. Σουρώνετε σε ένα παγωμένο ποτήρι μαρτίνι και γαρνίρετε με φλούδα μανταρινιού. Στο πλάι βάζετε ένα μικρό πιατάκι με bitter σοκολάτας και καίτε ένα στικ κανέλας.

9 Βήτα

Έχει γίνει hot spot στο Χαλάνδρι και ένας από τους λόγους είναι σίγουρα τα δημιουργικά μιξαρίσματα του Κωνσταντίνου Βασιλακόπουλου. Ο Κωνσταντίνος μελετάει πάντα πολύ τις συνταγές του, αυτό έχει κάνει και αυτή τη φορά με ένα εκπληκτικό Ho Ho Ho Menu, με βάση τον μηλίτη, το κόκκινο κρασί, το sherry, τα γιορταστικά σιρόπια και τα μπαχαρικά.

Εκτός από τις γιορτινές προσθήκες cocktail, το 9 Βήτα οργανώνει και ένα δυνατό party για την αλλαγή του χρόνου με φοβερές μουσικές και πολλές εκπλήξεις.  Δοκιμάστε οπωσδήποτε το Red Velvet.


Red Velvet
40ml κόκκινο κρασί
10ml P.X Sherry
10ml κόκκινο βερμούτ
10ml Aperol
20ml σιρόπι κεράσι με δαμάσκηνο
Ι δόση Angostura Bitters
Εκτέλεση: βάζουμε όλα τα υλικά στο shaker και χτυπάμε καλά. Σερβίρουμε σε ποτήρι του κρασιού με φλούδα γκρέιπφρουτ.

Upupa Epops

Ένα μαγικό bar, με το εξωτικό όνομα που σημαίνει τσαλαπετεινός, άνοιξε στα Κάτω Πετράλωνα. Μόλις περάσεις την πόρτα, σε υποδέχονται πιγκουίνοι, αγιοβασίλιδες και πολλά ακόμα πανέμορφα στολίδια. Η εξαιρετική Μάρφη Μπάλη κρύβεται πίσω από το Upupa Epops και η παρουσία της αποτελεί εγγύηση για τη μοναδική εμπειρία που προσφέρει το bar.  Στα cocktails, όλα τα αρώματα είναι ευδιάκριτα και σκάνε στον ουρανίσκο χαρίζοντας ξεχωριστές στιγμές. Εννοείται, ότι αυτές τις ημέρες τα αρώματα βγάζουν περισσότερο σοκολάτα, gingerbread και κανέλα. Πρέπει να δοκιμάσετε το ζεστό κρασί με τα μπαχαρικά και τις βελουτέ σούπες με κολοκύθα, καρύδα, σελινόριζα και τρούφα ή παντζάρι.

Επίσης, να έχετε το νου σας γιατί θα τρέξουν πολύ ωραία γιορτινά μπαζάρ στην πανέμορφη αυλή του Upupa Epops. Aγαπημένη συνταγή για τις γιορτές, το Noel Monstre.


Noel Monstre
50ml ρούμι
20ml gingerbread
20ml ανανά
20ml φρέσκο λάιμ
1 δόση Mozart σοκολάτα
Ξύσμα τόνκα
Εκτέλεση: ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά. Σερβίρουμε και γαρνίρουμε ξύσμα τόνκα

Χρυσούλα Κυριακοπούλου ckyriakopoulou@athinorama.gr


Spirit News

Θέματα