× Ο θεσμός Απονομή 2020 Τα βραβευμένα bars του 2020 Οι nominations του 2020 Spirit News Τα βραβευμένα bars των προηγουμένων ετών Χορηγοί

Το World Class ταξιδεύει σε πέντε πόλεις

Πάνος Κανατσούλης και Αλέξανδρος Τσιοτίνης σε on the road masterclass

Δημοσιεύτηκε στις 31/01/2018

Ο θεσμός που μας μύησε στην κουλτούρα του fine drinking κάθε χρόνο ανεβάζει ακόμα περισσότερο τον πήχη και ενισχύει την φιλοσοφία του ποιοτικού «πίνειν».

Το World Class μας φέρνει κοντά σε όλες τις νέες τάσεις του παγκόσμιου bartending, μας ενημερώνει, μας εκπαιδεύει και αποτελεί έμπνευση για την απόλαυση ενός καλού ποτού.
Κάθε χρόνο, η θεματολογία του δημιουργεί επιτυχημένο trend. Αυτή τη χρονιά, το concept είναι ανατρεπτικό και αγαπάει το περιβάλλον. Οι bartenders καλούνται να εμπνευστούν δημιουργώντας ποτά που σέβονται το περιβάλλον και προέρχονται από την πρωτότυπη χρήση γαστρονομικών τεχνικών.
Για την ακρίβεια, οι δοκιμές που πρέπει να περάσουν οι υποψήφιοι είναι δυο.

Στην πρώτη δοκιμασία, το «The Resourceful Bartender» οφείλουν να δείξουν οικολογική συνείδηση και να διαχειριστούν με τέτοιον τρόπο τα υλικά τους, ώστε να διασφαλίζεται η εξοικονόμηση ενέργειας. Στη δεύτερη δοκιμασία, το «Heat of the Moment», θα πρέπει να γνωρίζουν προχωρημένες τεχνικές γαστρονομίας -βλέπε ζύμωση, καραμελοποίηση, μέθοδος Maillard και να τις χρησιμοποιήσουν για τη δημιουργία ενός ευρηματικού ποτού.

Τα Roadshow

Για να πάρουν μια καλή γεύση οι bartenders από τις δυο απαιτητικές δοκιμασίες, δυο experts, o περσινός νικητής του ελληνικού World Class Πάνος Κανατσούλης και ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο σεφ Αλέξανδος Τσιοτίνης, από σήμερα ξεκινούν ένα εκπαιδευτικό tour σε πέντε πόλεις.

Πρώτη στάση είναι η Πάτρα. Στη συνέχεια, στις 2/2 θα βρεθούν στα Χανιά στο Samaria Hotel και ακολουθούν 13/2 η Θεσσαλονίκη στο Navona, η Λάρισα 14/2 στο Φρούριο και η βόλτα ολοκληρώνεται στις 15/2 με την Αθήνα, στο Art Factory.


Θα παρακολουθήσουμε όλη την πορεία του World Class. Μείνετε συντονισμένοι και καλή επιτυχία σε όλους!

Ο Αλέξανδρος Τσιοτίνης Ο Αλέξανδρος Τσιοτίνης

Χρυσούλα Κυριακοπούλου [email protected]


Spirit News