× Ο θεσμός Απονομή 2020 Τα βραβευμένα bars του 2020 Οι nominations του 2020 Spirit News Τα βραβευμένα bars των προηγουμένων ετών Χορηγοί

Μια βότκα "καβούρι" για τη Σαρακοστή

Η Snow Crab είναι μια εντυπωσιακά πρωτότυπη βότκα

Δημοσιεύτηκε στις 21/02/2018

Η περίοδος της Σαρακοστής μπορεί να γίνει πιο δημιουργική βάζοντας στο παιχνίδι των γευστικών συνδυασμών μια νέα, πολύ ιδιαίτερη βότκα τη Snow Crab.

Oι περισσότεροι πιστεύουν ότι η βότκα είναι το πιο ουδέτερο και κοινότυπο απόσταγμα, χωρίς ιδιαίτερο αρωματικό και γευστικό χαρακτήρα. Μια καινούργια άφιξη ανατρέπει την καθιερωμένη αίσθηση και δίνει τη δυνατότητα στο λευκό spirit να αποκτήσει νέους οπαδούς. Ο λόγος για τη Snow Crab, μια βότκα που ανήκει στον οίκο Belluga και έχει για σήμα κατατεθέν το καβούρι.


Κατά την επίσκεψη μας στον Μπλε Παπαγάλο, στο πλαίσιο των Athinorama Bar awards, ξεχωρίσαμε στη μπάρα μια φιάλη με ετικέτα το καβούρι. Μόλις έφτασε στην Αθήνα και αρχίζει να κυκλοφορεί στην αγορά.
Καθώς τη δοκιμάζεις, σκάνε αμέσως στη μύτη αρώματα καβουριού, αλμύρας και ιωδίου. Το στόμα είναι πρωτόγνωρο και εντυπωσιακό, η γεύση του καβουριού είναι ακόμα πιο έντονη αλλά φινετσάτη, ενώ παραμένει μέχρι την επίγευση. Στα συν, προσθέτουμε τη βελούδινη υφή και την αίσθηση φρεσκάδας που αφήνει.

Δεν υπάρχει καλύτερο timing να την τσεκάρουμε από τη Σαρακοστή. Από την πρώτη γουλιά σου προκαλεί ιδέες για συνδυασμούς με όστρακα και θαλασσινά. Τα θαλασσινά αρώματα και η σπιρτόζικη αίσθηση του αλκοόλ την κάνει ακαταμάχητη δίπλα σε όλα τα σαρακοστιανά πιάτα. Πέρα από τα κλασικά ζευγάρια με γαρίδες, καβούρια, γυαλιστερές και κυδώνια μπορεί να σταθεί δίπλα σε πιο απαιτητικές γευστικές συνθέσεις, όπως είναι τα cheviche και οι πολλές παραλλαγές σε tartar και σούσι.
Μια ενδιαφέρουσα πρόταση είναι να την χρησιμοποιήσετε σαν συστατικό σε ένα πιάτο με θαλασσινά. Για παράδειγμα να φτιάξετε μύδια με Snow Crab ή καραβίδες.
Φυσικά, αξίζει να την απολαύσετε πρώτα σκέτη, δροσερή σαν απεριτίφ και να φτιάξετε μερικά γρήγορα cocktails. Σε αυτή την περίπτωση, επιλέξτε ένα Snow Crab Bloody Mary ακολουθώντας την παραδοσιακή συνταγή και βάζοντας δίπλα λίγη ψίχα καβουριού.

Χρυσούλα Κυριακοπούλου [email protected]


Spirit News