× Ο θεσμός Απονομή 2020 Τα βραβευμένα bars του 2020 Οι nominations του 2020 Spirit News Τα βραβευμένα bars των προηγουμένων ετών Χορηγοί

Diplomatico Distillery Collection: δυο νέες εκρηκτικές ετικέτες ρούμι

Το Batch Kettle#1 και το Barbet #2 ήρθαν από τη Βενεζουέλα

Δημοσιεύτηκε στις 07/03/2018

Το Diplomatico rum δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις, έχει αναγνωριστεί ως ένα από τα καλύτερα ρούμια της Νότιας Αμερικής κι έχει κερδίσει τους rumlovers όλου του κόσμου. Δεν σταματάει όμως να μας εκπλήσσει…

...Αυτή τη φορά ανεβάζει την επιθυμία δημιουργώντας δυο καινούργιες ετικέτες περιορισμένης έκδοσης.
Πρόκειται για το Batch #1 και το Barbet #2 της οικογένειας «The Distillery Collection». Το αποστακτήριο του Diplomatico εξειδικεύεται στις αποστάξεις παράγοντας διαφορετικά μεταξύ τους spirits, περασμένα από άμβυκες και συνεχείς αποστακτήρες. Με αυτή την τεχνογνωσία και εμπειρία, που μετράει περίπου 53 χρόνια, οι master distillers κάνουν βήματα μπροστά και με δυο μοναδικές μεθόδους συνεχούς απόσταξης φέρνουν κατευθείαν από την απόσταξη στα ποτήρια μας δυο εξαιρετικά ρούμια.

Σερβίρουμε στο ποτήρι μας πρώτο το Batch kettle #1 και του δίνουμε λίγο χρόνο να αναπνεύσει. Το Batch προκύπτει από μια πολύ ιδιαίτερη διαδικασία, που επιτρέπει περιορισμένο μόνο όγκο απόσταξης και παλαίωσης έξι ετών σε αμερικάνικα βαρέλια. Τα αποτελέσματα δικαιώνουν την προσεγμένη διαδικασία. Η μύτη είναι πολύ γοητευτική και κομψή, κυρίως με αρώματα κόκκινων φρούτων και μπαχαρικών. Το στόμα είναι φινετσάτο και συνδυάζει τις ώριμες νότες των φρούτων μαζί με ελκυστικές νύξεις βανίλιας και ψημένης καραμέλας.
Το Barbet #2 είναι τελείως διαφορετικό και αυτό κάνει τη δοκιμή συναρπαστική. Με την πρώτη ανάγνωση απελευθερώνει αρώματα τροπικών φρούτων και δροσερών εσπεριδοειδών. Το στόμα είναι απρόσμενο, καθώς ισορροπεί ανάμεσα σε φρέσκες και παλαιωμένες νότες. Νεαρά φρούτα και καψαλισμένο φρούτο ενώνονται με πολύ ωραίο τρόπο μέχρι τη μακρά επίγευση.

Η Sky Spirits καλωσορίζει αυτά τα δύο μοναδικά αποστάγματα της σειράς Diplomatico, Batch Κettle #1 -  Rum Barbet #2 και μας προκαλεί να τα δοκιμάσουμε! Ξεκινήστε τη γνωριμία με μια προσεχτική straight δοκιμή και μετά υπάρχουν δυο πολύ καλές και  διαφορετικές προτάσεις για να περάσετε πολύ καλά!

Οι δοκιμές σε ντουέτα και σε cocktails

Γευτείτε το τροπικό Rum Barbet #2 σε ένα food pairing με φρέσκα φρούτα και ελαφριά τυριά…
 
Ή ακόμη και σε ένα πιο τροπικό Rum Julep
50ml Diplomatico Rum Barbet #2
15ml Monin Falernum
6 φύλλα μέντας
dash lime

και συνδυάστε το Batch Κettle #1 με αποξηραμένο σύκο και προσούτο…
 
Ή ακόμη και σε ένα COX
50ml Diplomatico Batch Κettle #1
10ml Monin Vanilla
5 κομμάτια φρέσκος ανανάς
40ml χυμός ανανά
25ml lime

Χρυσούλα Κυριακοπούλου [email protected]


Spirit News