× Ο θεσμός Απονομή 2020 Τα βραβευμένα bars του 2020 Οι nominations του 2020 Spirit News Τα βραβευμένα bars των προηγουμένων ετών Χορηγοί

Και Άμλετ και ουίσκι Cardhu και Balthazar σε μια βραδιά!

-

Δημοσιεύτηκε στις 12/03/2018

O «Άμλετ» Τάσος Ιορδανίδης εξαιρετικός και στον ρόλο του οικοδεσπότη, με αφορμή ένα υπέροχο Cardhu dinner, στο θεατρικό σκηνικό του Balthazar.

O ηθοποιός Τάσος Ιορδανίδης υλοποιεί με επιτυχία πολλούς διαφορετικούς ρόλους: είναι η ψυχή του θεάτρου Άνεσις, ο παραγωγός των παραστάσεων της σκηνής των Αμπελοκήπων και ο ερμηνευτής του Δανού Πρίγκιπα  Άμλετ, από το διάσημο σαιξπηρικό έργο. Η παράσταση συγκαταλέγεται στις πιο δημοφιλείς της χρονιάς. Η φρέσκια προσέγγιση του Γεωργιανού σκηνοθέτη Λέβαν Τσουλάvτζε και το δυνατό καστ με την Ιωάννα Παππά στο ρόλο της Οφηλίας, του Άρη Λεμπεσόπουλου στο Κλαύδιο, της Πέμη Ζούνη στην Γερτρούδη και του Ιάσονα Παπαματθαίου στον Οράτιο, έχουν κερδίσει το κοινό. Όλοι σε κάθε παράσταση δίνουν το καλύτερο εαυτό τους, ενωμένοι σαν μια παρέα, που επικοινωνεί τις ανησυχίες της με τους θεατές και αναζητά την λύτρωση. 

Ο Τάσος Ιορδανίδης σερβίροντας τους καλεσμένους του... Ο Τάσος Ιορδανίδης σερβίροντας τους καλεσμένους του...

Η ίδια παρέα βρέθηκε εκτός σκηνής στο bar restaurant Balthazar σε μια βραδιά σχεδιασμένη από το δημοφιλές ουίσκι του Speyside, το Cardhu. Μια βραδιά που δεν είχε πόνο, απελπισία, έρωτα, όπως το απαιτητικό έργο, αλλά πολλά διαφορετικά συστατικά μπερδεμένα με χιούμορ και πολύ καλή διάθεση, ενισχυμένα με το ισορροπημένο, βελούδινο και πλούσιο malt με τα αρώματα καρυκευμάτων, φρούτων και ξηρών καρπών.


To εμβληματικό spirit έχει μεγάλη ιστορία, όπως και το παγκοσμίου φήμης κλασικό θεατρικό έργο. Δεν είναι όμως ο μοναδικός συνδετικός τους κρίκος.

Ο οικοδεσπότης της βραδιάς, Τάσος Ιορδανίδης, με την Ιωάννα Παππά Ο οικοδεσπότης της βραδιάς, Τάσος Ιορδανίδης, με την Ιωάννα Παππά

Η Helen Cumming η δημιουργός του ουίσκι Cardhu, υποστήριζε τη συντροφικότητα προειδοποιούσε τα κοντινά αποστακτήρια για την άφιξη των φοροεισπρακτόρων και προσκαλούσε φίλους και γείτονες σε δείπνα με άρωμα ουίσκι. Αυτό το φιλικό πνεύμα σε συνδυασμό με την τέχνη απόσταξης εμπνέει κάθε φιάλη Cardhu.


Το Cardhu δεν είναι μόνο ένα premium ουίσκι, αλλά και ένας φορέας φιλοξενίας, καθώς και πηγή εμπειριών, που ενώνει ανθρώπους και τους ταξιδεύει μέσα από εκλεκτές γεύσεις. Η Helen υπήρξε η πρώτη οικοδέσποινα και από τότε έχουν ακολουθήσει πολλές συγκεντρώσεις νέων και παλιών φίλων γύρο από ένα τραπέζι με  ουίσκι Cardhu. Kάπως έτσι δημιουργήθηκε και το Cardhu Supper Club, μια κοινότητα που πιστεύει στους φιλόξενους ανθρώπους, αυτούς που φέρνουν τους άλλους πιο κοντά και μοιράζονται στιγμές. Γίνονται παρέα και ανακαλύπτουν το πνεύμα και την καρδιά του Cardhu.

Ο Παναγιώτης Κανατσούλης πίσω από τη μπάρα Ο Παναγιώτης Κανατσούλης πίσω από τη μπάρα

To ίδιο παρείστικο πνεύμα εντοπίζουμε και στον τολμηρό ρολίστα και θιασάρχη Τάσο Ιορδανίδη. Ο Τάσος αντιμετωπίζει το θέατρο ως ένα μαγικό μέσο επικοινωνίας… και γι αυτό μάλλον έχει καταφέρει με όλους τους συμπρωταγωνιστές του Άμλετ, να δημιουργήσει μια πολύ ωραία πραγματική παρέα.


Στο Balthazar υποδέχτηκε ως άξιος οικοδεσπότης την Ιωάννα, την Πέμη με την αδερφή της, τον Ιάσονα, εμάς, την Πηνελόπη Ζαούδη, από την Diageo και φυσικά την σύντροφο του Θάλεια Ματίκα και έδωσε το σήμα για να περάσουμε μια πανέμορφη, χαλαρή, παρείστικη και γευστική βραδιά, σερβίροντας με τον δίσκο το πρώτο ουίσκι Cardhu cocktail, δια shaker Πάνου Κανατσούλη.


Ο Πάνος Κανατσούλης, καλύτερος Έλληνας World Class bartender για το 2017,  φιλοξενήθηκε πίσω από την μπάρα του Balthazar ειδικά για την βραδιά και μας πρόσφερε τρία συναρπαστικά και ευρηματικά cocktail με ουίσκι Cardhu.

To πρώτο, τύπου welcome, το Milky Pumpkin με βάση το ουίσκι Cardhu Amber Rock, έγινε αμέσως θέμα συζήτησης για τα αναπάντεχα αρώματα σοκολάτας, κολοκύθας, καρύδας και μήλου. Η Ιωάννα εξέπληξε την παρέα αποστηθίζοντας από τον Πάνο αμέσως όλα τα πρωτότυπα υλικά.


Το δεύτερο ποτό ανέβασε το γευστικό πήχη και κατάφερε να κερδίσει τόσο τον Ιάσονα, που δεν συνηθίζει να πίνει mixing ποτά, όσο και τον Τάσο που προτιμάει μεν από όλα τα spirits το ουίσκι, αλλά συνηθίζει να το απολαμβάνει σκέτο. Ο λόγος για το πρωτοποριακό Saucer Mint, ένα cocktail φαγητού, με ουίσκι Cardhu Gold Reserve, μέντα, γιαούρτι και παντζάρι. Ο πληθωρικός και σύνθετος χαρακτήρας κούμπωσε με τις ιδιαίτερες γευστικές προτάσεις του Χριστόφορου Πέσκια, ειδικά με τα παραλλαγμένα σουτζουκάκια Σμυρναϊκά, δηλαδή το μοσχαρίσιο tartare με άρωμα Σμύρνης, τα τραγανά φύλλα ρυζιού και την κρέμα αβοκάντο. To ίδιο δυνατά ήταν τα ντουέτα με το ζουμερό κοτόπουλο με φουρνιστά ντοματίνια και η καλομαγειρεμένη tagliata με πουρέ γλυκοπατάτας και σάλτσα από καραμέλα ξυδιού.

Μέχρι ο Πάνος να ετοιμάσει το τρίτο cocktail, που συνόδευε το επιδόρπιο, ο Τάσος με μαεστρία είχε φέρει την παρέα ακόμα πιο κοντά, να συζητάει για συνταγές, ζώδια, αγαπημένες σειρές, βόλτες, σχέσεις και γεύσεις. Η Ιωάννα είχε βρει αγαπημένο ποτό, μετά την δοκιμή του ουίσκι Cardhu Amber Rock, με τις νότες βανίλιας και εσπεριδοειδών, ο Ιάσονας έδινε tips για σειρές, η Θάλεια μίλαγε για τα πιάτα του Πέσκια, η Πέμη για τις μαγειρικές της αδυναμίες και ο Τάσος για την επιθυμία του να επαναλάβουμε την συνάντηση με περισσότερο κόσμο και να γιορτάσουμε τα γενέθλια της Θάλειας και της Ιωάννας.

Όλη η παρέα γύρω από ένα τραπέζι Όλη η παρέα γύρω από ένα τραπέζι

Σε ένα preview party η Ιωάννα σηκώθηκε και μπήκε πίσω από την μπάρα για να φτιάξει μαζί με τον Πάνο το τελευταίο cocktail, το εντυπωσιακό Hakko, με ουίσκι Cardhu 12 Y.O., ζυμωμένα berries, βότανα και αλατισμένη bitter σοκολάτα.
Ένα εκρηκτικό cocktail, που έκανε μεγάλο φινάλε μαζί με τα γλυκά του Πέσκια, την γεμισμένη σοκολάτα με μους σοκολάτας γάλακτος, αφρό σοκολάτας και την τάρτα κανέλας με παγωτό κανέλας. Cocktail και γλυκά έδεσαν μαγικά, όπως και η παρέα, που δεν σταματούσε να συζητάει, για εμπειρίες που πάντρευαν το θέατρο, την τέχνη και την καθημερινή ζωή. Κανείς δεν ήθελε να φύγει και τα ποτήρια με το ουίσκι Cardhu Golde Reserve τσούγκριζαν συνέχεια με ευχές. Στο επόμενο Supper Club by Cardhu!


   

Χρυσούλα Κυριακοπούλου [email protected]


Spirit News