Μια πανέμορφη μονοκατοικία του ’30 έκανε ολικό lifting, ανανέωσε την αυλή με φυτά και λουλούδια, πρόσθεσε χρώματα και στο εσωτερικό έδωσε έμφαση στην μπάρα, με εντυπωσιακούς πολυελαίους και ωραίο ξύλινο δάπεδο. Το «El Jiron» έγινε προορισμός για συγκλονιστικά cocktails και γεύσεις που μας ταξιδεύουν στον κόσμο. Υπεύθυνος για τις ευφάνταστες συνταγές είναι ο Δημήτρης Παπαϊωάννου, ένας πληθωρικός bartender με βαθιές τεχνικές γνώσεις, που με κάθε του cocktail μας βάζει σε έναν αρωματικό κήπο. Αξίζει κάποιος να δοκιμάσει τα δικά του ρούμια, που παλαιώνουν σε βαρελάκια
Iδιοκτήτης: Γεώργιος Γιαννιώδης, Nikola Kookai
Head Bartender: Δημήτρης Παπαϊωάννου, Δημήτρης Παπαϊωάννου
Bartender: Διονύσης Ζησιμόπουλος, Μαρία Μπαλτζάκη, Παναγιώτης Μουζουλάς, Τάσος Κορκίδης
Δημ. Βασιλείου & Γλαύκου 14, Νέο Ψυχικό
2106717461
facebook.com/El-Jiron-1411723835541087
Οι χορηγοί των αθηνόραμα Bar Awards - Shaker Trophy 2017 συμμετείχαν ενεργά σε όλο το φετινό σαφάρι. Ειδικότερα το Perrier και το Lipton Ice tea, κατά τη διάρκεια της αξιολόγησης των bar της Ελλάδας, αποτέλεσαν τον καμβά για ευρηματικά tailor made cocktails, χωρίς αλκοόλ. Δοκιμάσαμε πολλές ωραίες εκδοχές, οι καλύτερες βραβεύτηκαν από το Perrier και τη Lipton.
Στο «Baba Au Rum», με φόντο τους φοίνικες και εισιτήριο το on the spot cocktail Tiki Soda, κάναμε ένα απολαυστικό εξωτικό ταξίδι. Το Perrier μπήκε σε ποτήρι highball και ανακατεύτηκε με το ιδιαίτερο τροπικό σιρόπι μαρακούγια, αρωματικό κεράσι, πικάντικο μπαχάρι και ζωηρά εσπεριδοειδή. Οι παιχνιδιάρικες φυσαλίδες του Perrier ανέβασαν τις εντάσεις στον ουρανίσκο ακόμα παραπάνω και κέρδισαν τις εντυπώσεις. Το αποτέλεσμα, ένα ευχάριστο cocktail χωρίς αλκοόλ, αλλά γεμάτο πλούσιες και σύνθετες νότες που μένουν ως επίγευση και σε κάνουν να περνάς καλά.
Στο «Borsalino» ο Σταμάτης Σταματιάδης ακολούθησε πιστά τις οργανοληπτικές κατευθύνσεις της επιτροπής και χτύπησε στο σέικερ το απόλυτο customize cocktail. Βασικό στοιχείο της επιτυχημένης γεύσης, το Lipton Ice tea λεμόνι, που έκανε εξαιρετικό ντουέτο με το μέλι, το χρένο και το βασιλικό. H καλή οξύτητα του τσαγιού έδωσε έχτρα φρεσκάδα και όγκο στο no alcohol cocktail και ισορρόπησε με μαγικό τρόπο τη γλυκύτητα του μελιού. Αξίζει κάποιος να το δοκιμάσει, ως εναλλακτικό aperitivo, και να φρεσκάρει αμέσως τον ουρανίσκο του. Το μυστικό είναι το Lipton να είναι παγωμένο και να ανακατευτεί καλά με το μέλι.