× Ο θεσμός Απονομή 2020 Τα βραβευμένα bars του 2020 Οι nominations του 2020 Spirit News Τα βραβευμένα bars των προηγουμένων ετών Χορηγοί

Υποψήφιο για αθηνόραμα Bar Awards 2015

Ipitou bar

Street bar με ευρωπαϊκό αέρα και υπέροχα κοκτέιλς

Λιλιπούτειο, χαριτωμένο και ψαγμένο, το Ipitou bar θα το παρομοίωνες με ένα μπουκαλάκι πολύτιμου αλκοόλ, όπου η κάθε σταγόνα μετράει. Η εικόνα κάνει ευρωπαϊκό σκηνικό. Δεν θα μπορούσε να βρει ιδανικότερο σημείο από το γραφικό στενάκι της Ηπίτου, τo οποίo, σαν φυσική προέκταση, φιλοξενεί και αρκετούς θαμώνες, όταν οι υπόλοιποι χώροι έχουν εξαντληθεί -ο ορισμός par excellence του street bar.  Η διπλή μπάρα ενώνει έξυπνα εσωτερικό με εξωτερικό χώρο και μπορεί να είσαι έξω, αλλά παρακολουθείς μια χαρά τον χορό των shaker και την “ήρεμη δύναμη” που ονομάζεται Διονύσης Πολάτος να δημιουργεί τα φευγάτα κοκτέιλ του, μαζί με τη γλυκύτατη Διονυσία Σακελλαρίου υπό swing, funky και παρόμοιες ευχάριστες μουσικές. Μέσα, χωράνε δεν χωράνε καμμιά δεκαπενταριά άτομα στο μπαρ, αλλά τα τραπεζάκια έξω, κάτω από τις ριγέ τέντες (με σόμπες, βέβαια, όταν το ζητάει ο καιρός), είναι εξίσου περιζήτητη υπόθεση. Μιλώντας για κοκτέιλ, ο Πολάτος εμπνέεται από μέρη του κόσμου με έθνικ διάθεση και ενώνει πετυχημένα αλκοόλ, μπαχαρικά, άνθη και φρούτα σε μελετημένες δημιουργίες. Σαν το La Rambla, για παράδειγμα, που πετυχαίνει να σε ταξιδέψει Βαρκελώνη, με ζεστές spicy νότες, αρώματα από μαχλέπι, κανέλα και μοσχοκάρυδο και νότες ροζ γκρέιπφρουτ, μαζί με γλυκό του κουταλιού ή το “συννεφένιο” Cumulus Nimbus, με ρούμι, τζίντζερ και παιχνιδάρικο αφρό μπανάνας, σ’ ένα συνδυασμό φρούτων και μπαχαρικών που συναρπάζει. Αν επιμένετε κλασικά, δοκιμάστε ένα Boulevardier, την παραλλαγή του Negroni με bourbon -το κάνουν άψογα. Η λίστα τους περιλαμβάνει εξαιρετικές φιάλες και αρκετά σπάνια αλκοόλ, που αξίζει να δοκιμάσετε straight.
Το Ipitou bar είναι μια ξεχωριστή περίπτωση. Νεανικό, χαλαρό, με τη ζωντάνια που του δίνει η περατζάδα, είναι ένα bar "δρόμου" απροσποίητο και αυθεντικό.

IPITOU THE BAR

Ηπίτου 4, Σύνταγμα, Κέντρο
Τηλ. 2103254575

Χορηγός 2020

Υποστηρικτής 2020

Οι nominations του 2019