× Ο θεσμός Απονομή 2020 Τα βραβευμένα bars του 2020 Οι nominations του 2020 Spirit News Τα βραβευμένα bars των προηγουμένων ετών Χορηγοί

Υποψήφιο για αθηνόραμα Bar Awards 2016

Μπλε Παπαγάλος

Ένα σπάνιο, εξωτικό μπαρ στο Μεταξουργείο

Όσοι έχουν δει την ταινία Casablanca, εύκολα έχουν μια εικόνα για το Blue Parrot, της πλατείας Αυδή. Αυτό το ιδιαίτερο, οικείο μπαρ, είναι σίγουρα ταξιδιάρικο. Σε ταξιδεύει όλη την ημέρα με το όνομα του, σε προορισμούς της Αμερικής και της Μεσογείου, που γύρισε ο κουβανός συλλέκτης Τζο Μπλάνκετ, για να βρει τον σπάνιο μπλε παπαγάλο, σε ταξιδεύει με την ρετρό διακόσμηση του και, περισσότερο από όλα, σε ταξιδεύει με το εξωτικό cocktail μενού.


 Σε ένα σαλονάκι στυλ 50s, με βελούδινους καναπέδες, σκαλιστές πολυθρόνες, ξύλινα στρογγυλά και χαμηλά τραπεζάκια, διάσπαρτες φωτογραφίες σε vintage κορνίζες, κρεμαστά φωτιστικά, αντικείμενα αντίκες, το μπαρ μπαίνει δυναμικά στο σκηνικό και συγκεντρώνει το ενδιαφέρον. Μαέστρος στη μπάρα είναι ο Νικόλας Μοσχονάς, ένας bartender που δεν γίνεται να μην τον προσέξεις, έχει τεχνική και πολλές ιδέες. Στον φρεσκαρισμένο κατάλογο του Μπλε Παπαγάλου, οι προτάσεις του είναι εμπνευσμένες από το πουλί-φετίχ του μαγαζιού. Περίπου εννιά house mix έχουν ονόματα από είδη παπαγάλων και τα οργανοληπτικά  τους παίζουν με το χρώμα, την προέλευση, ακόμα και τον χαρακτήρα του πτηνού. Ο κατάλογος συμπληρώνεται με δυο cocktails χωρίς αλκοόλ και 4 κλασικά, που πειράζονται δημιουργικά. Εμβόλιμα, θα βρείτε επιλογές σε απεριτίφ και γενικά συνταγές με λιγότερο αλκοόλ -βλέπε ευρηματικά spirtz.


Η κατανομή είναι σωστή, έχει ποτά με όλα τα βασικά spirits, που παίζουν με homemade συστατικά, μπαχαρικά και βότανα. Δοκιμάζοντας, το Lovebird με gin, St. Germain, μήλο, λεμόνι, αλάτι, bitters και shrub φράουλας, είναι σίγουρα ερωτεύσιμο. Πρέπει, όμως, οπωσδήποτε να δείτε και το πικάντικό Zako και, αν είστε τολμηροί, το Rosela με πρωτότυπα αρώματα και νότες home made μουστάρδας. Στα συν του, να μην παραλείψουμε την επίσης ταξιδιάρικη μουσική, με αγαπημένους swing ήχους, τα συχνά live και τα νόστιμα τσιμπολογήματα.


Λεωνιδίου 31, Πλατεία Αυδή, Μεταξουργείο, 2110121099

ΜΠΛΕ ΠΑΠΑΓΑΛΟΣ

Λεωνίδου 31, Μεταξουργείο
Τηλ. 2110121099

Χορηγός 2020

Υποστηρικτής 2020

Οι nominations του 2019