× Ο θεσμός Απονομή 2020 Τα βραβευμένα bars του 2020 Οι nominations του 2020 Spirit News Τα βραβευμένα bars των προηγουμένων ετών Χορηγοί

Υποψήφιο για αθηνόραμα Bar Awards 2016

Kinono

Ένα παρεΐστικο spot στο Κουκάκι

O χώρος, ως προς το σημείο που βρίσκεται, είναι μάλλον περιφερειακός. Η ιδιοκτήτρια του, όμως, είναι σίγουρα κεντρικό πρόσωπο στον χώρο των bars: με ένα επιτυχημένο Kinky και μια συνυπογραφή στο 6 D.O.G.S., η Όλγα Μανέτα έχει όλα τα διαπιστευτήρια, που πείθουν για την εμπειρία και τις δυνατότητες της για κάτι καλό.


Η αλήθεια είναι, ότι η πρώτη επαφή με τον χώρο σε ξενίζει. Έχεις περισσότερο την αίσθηση ότι είσαι σε ένα καφέ με χαρακτηριστικά all day -και παρεμπιπτόντως σε bar. Το δεύτερο, προκύπτει κυρίως από τη μεγάλη, εντυπωσιακά κυματιστή μπάρα, δια χειρός ιδιοκτήτριας. Κατά τα άλλα, στον χώρο απλώνονται ωραίες καρέκλες και τραπέζια, που θυμίζουν με κάποιον τρόπο σχολική τάξη, σε ένα περιβάλλον με κλασικό μωσαϊκό, αρκετό μπετόν και άφθονη θέα μέσα από τεράστιες τζαμαρίες, που βλέπουν σε μικρή πλατεία.


Στη λίστα των signature cocktails, φιγουράρουν ορισμένα must, όπως επί παραδείγματι το Santa Catalina, με ρούμι, φρέσκο χυμό λεμονιού, ανανά και τζίντζερ, πουρέ μανταρίνι, σιρόπι και μέλι. Πολύ καλό ήταν και ένα εκτός καταλόγου, χωρίς αλκοόλ, με βάση το Perrier, grapefruit, κάρδαμο, ρόδι και βασιλικό.

ΚΙΝΟΝΟ

Φαλήρου 48 & Μάρκου Μπότσαρη, Κουκάκι
Τηλ. 2114086826

Χορηγός 2020

Υποστηρικτής 2020

Οι nominations του 2019