× Ο θεσμός Απονομή 2020 Τα βραβευμένα bars του 2020 Οι nominations του 2020 Spirit News Τα βραβευμένα bars των προηγουμένων ετών Χορηγοί

Υποψήφιο για αθηνόραμα Bar Awards 2016

Οtto resto bar

Κοκτέιλ και γεύσεις σε ανακτορικό περιβάλλον

Για δυο περίπου αιώνες έστεκε εκεί, στη γωνιά της Οδού Καλαμιώτου 16-18, το επιβλητικό νεοκλασικό κτίριο με τους μαρμάρινους κίονες και το χρώμα της ώχρας να γράφει ιστορία από το 1834. Τότε, ο βασιλιάς Όθωνας το χρησιμοποιεί για μια από τις "εξοχικές" κατοικίες του. Δύο αιώνες μετά ξαναγεννιέται, σε ένα πανέμορφο all day bar restaurant, εκεί κοντά στην trendy περιοχή της Πλατείας Αγίας Ειρήνης.
Θέλοντας οι σημερινοί ιδιοκτήτες της επιχείρησης, η Μαρία Χωριανοπούλου και ο Αλέξανδρος Συρόπουλος, να σεβαστούν την ιστορία του, αποφάσισαν να ξεκινήσουν με το ιδιαίτερο ροζ χρώμα, αγαπημένο των παλιών αρχοντικών -la vie en rose-, που δίνει το στίγμα στο διώροφο νεοκλασικό.


Διατηρώντας με ευλάβεια την αρχιτεκτονική του, επέλεξαν για την εσωτερική του διακόσμηση υλικά όπως το μάρμαρο, o μαύρος γρανίτης και ο μπρούντζος, σκαλιστά γύψινα, βελούδα και μπροκάρ στα υφάσματα των επίπλων. Η μαγεία συμπληρώνεται με ρετρό απλίκες στους τοίχους, χειροποίητα φωτιστικά και μαλακό έξυπνο φωτισμό, που φτιάχνει μια ξεκούραστη και διακριτική ατμόσφαιρα πολυτέλειας. Το Οtto απλώνεται και έξω στον πεζόδρομο και έτσι, τις καλοκαιρινές μέρες ή στις απολαυστικές χειμωνιάτικες λιακάδες είναι ό,τι πρέπει για καφέ με κουβεντούλα, ποτό ή φαγητό. Γιατί και η κουζίνα του παίζει δυνατά σε ελληνικές και μεσογειακές γεύσεις, ελαφρά πειραγμένες, από τον σεφ του μαγαζιού. Δοκιμάσαμε τα τραγανά κυμαδοπιτάκια, την εντυπωσιακή σφαίρα μουσακά, ένα συναρπαστικό συκώτι και ένα πεντανόστιμο λαβράκι.


Στην μπάρα του Οtto, τα signature κοκτέιλ του Αndreas Cash κάνουν πραγματική… παρέλαση, μια και κάποια από αυτά μας στέλνουν νότες ελληνικότητας, όπως το selected from Greece, η το Corfu flowers, αλλά και το σπιντάτο Coffee and Mint, παρουσιασμένα με μοναδικό και εμπνευσμένο τρόπο.
Από τα highlights του μαγαζιού, το καλάθι του brunch, που προσφέρει κάθε Κυριακή και μοιάζει να έχει αγαπηθεί από τους θαμώνες. Περιέχει, εκτός των άλλων, αφράτη ομελέτα, ποικιλία αλλαντικών και την περίφημη "λαδένια" που κάνει σουξέ στην Καλαμιώτου. Οι μουσικές επιλογές του dj που σερφάρει στις δεκαετίες, συμπληρώνουν την απόλαυση.

Χορηγός 2020

Υποστηρικτής 2020

Οι nominations του 2019