× Ο θεσμός Απονομή 2020 Τα βραβευμένα bars του 2020 Οι nominations του 2020 Spirit News Τα βραβευμένα bars των προηγουμένων ετών Χορηγοί

Υποψήφιο για αθηνόραμα Bar Awards 2017

Artisanal

Για κοκτέιλ και φαγητό σε πανέμορφο περιβάλλον


Ένα από τα πιο ωραία κτήρια της Αθήνας, που βρίσκεται στην οδό Ζηρίνη στην Κηφισιά, έχει μεταμορφωθεί σε ένα από τα πιο εντυπωσιακά bar restaurant της πόλης. Στο πρώτο που κάνεις focus όταν επισκεφτείς το Artisanal είναι η ομορφιά του. Κάθε γωνιά φωνάζει γούστο. Από τον πολύχρωμο κήπο, τη γυάλινη οροφή που αγκαλιάζει το εξωτερικό μπαρ, τις ετερόκλητες πολυθρόνες και τα τραπεζάκια, μέχρι το πολύ θεατρικό και artistic εσωτερικό του. Είναι φανερό, ότι όλα έχουν διαλεχτεί ένα-ένα, είναι διαφορετικά αλλά όλα φέρνουν αέρα 50ς-  60ς και αποπνέουν γαλλική φινέτσα. Μετά το αυθόρμητο χάζι στον χώρο, φαίνονται και τα υπόλοιπα ατού του, που δεν είναι άλλα από τη μπάρα και την κουζίνα.
 
Το cocktail μενού έχει την εγγυημένη σφραγίδα του Δημήτρη Κιάκου, το όνομα του οποίου παραπέμπει στο εξαιρετικό Gin Joint. Ο Δημήτρης έχει δουλέψει με αντισυμβατικά υλικά κι έχει δημιουργήσει μια ομάδα signature cocktails, που δεν είναι καθόλου συνηθισμένα. Στα in house cocktails βλέπουμε υλικά να κάνουν πρωτότυπα ντουέτα, όπως ο κρόκος Κοζάνης με τη βανίλια ή το κάρδαμο με τη γύρη.
Στην κουζίνα, ο σεφ Δημήτρης Δημητριάδης έχει ανεβάσει κατά πολύ τον πήχη και το μενού του Artisanal, με επιρροές από τη μεσογειακή και την ελληνική κουζίνα, κάνει αρκετές, πολύ ενδιαφέρουσες προτάσεις. Ανάμεσά τους, ξεχωρίσαμε τα gnocchi κολοκύθας με σάλτσα μανιταριών και φρέσκα μανιτάρια αλλά και τις γαρίδες σχάρας με ριζότο, μάραθο, βασιλικό και τομάτα confit.
Ευγενικό, γρήγορο και αποτελεσματικό service, που συμβάλλει στη συνολική απόλαυση.

ARTISANAL LOUNGE & GARDENS

Ζηρίνη 2, Κηφισιά
Τηλ. 2108086111

Χορηγός 2020

Υποστηρικτής 2020

Οι nominations του 2019