× Ο θεσμός Απονομή 2020 Τα βραβευμένα bars του 2020 Οι nominations του 2020 Spirit News Τα βραβευμένα bars των προηγουμένων ετών Χορηγοί

Υποψήφιο για αθηνόραμα Bar Awards 2017

The Sowl

Μια μεξικάνικη αυλή στο Θησείο

Πάντα αυτό το μαγαζί ήταν από τα ωραιότερα της πόλης. Εκεί, στο Θησείο, δίνει πριν πολλά χρόνια τον τόνο σαν Stavlos, μια και τα κτήρια ήταν στάβλοι του βασιλιά Όθωνα. Όσοι το χρησιμοποίησαν σαν κατάστημα εστίασης σεβάστηκαν τον χώρο, την ιστορία του, αλλά και την αισθητική του. Σήμερα, η ανοιχτόχρωμη πέτρα και το ξύλο, τα γήινα χρώματα και τα μεγάλα παρεΐστικα τραπέζια, το ντύνουν  με μια μοναδική ατμόσφαιρα: η τελευταία παρέμβαση σαν Sowl, νομίζω ότι είναι η καλύτερη. Τα φυτά που μπήκαν ψηλά, κοντά στην οροφή, φέρνουν στο νου… τους κρεμαστούς κήπους της Βαβυλώνας, ενώ δίνουν μια εξωτική πινελιά στην art urban-ethnic κατάσταση.


Το λατινοαμερικάνικο φαγητό μας ενθουσίασε. Προσεγμένο και αρτίστικα σερβιρισμένο, έχει τώρα εμπλουτιστεί και με Tacqeria, για πιο… τσιμπιτές επιλογές. Παίξτε λοιπόν δυνατά με νοστιμότατο causas, με χοιρινό αρωματισμένο με κορεάτικο kimchee, αφράτα buns με καπνιστό κοτόπουλο τρούφα και γραβιέρα, tacos με σιγομαγειρεμένο μοσχαράκι και πουρέ wasabi, εντυπωσιακό churrasco με φιλέτο ιβηρικού χοίρου και υπέροχες τηγανητές πατάτες, που μένουν αξέχαστες.


Η υπογραφή στα κοκτέιλ είναι του Σπύρου Κερκύρα και τις δημιουργίες του υποστηρίζουν μοναδικά τα αποστάγματα που παλαιώνουν στο κελάρι και το in-house μικρό εργαστήρι ποτών. Από τα ωραιότερα signature  κοκτέιλ που δοκιμάσαμε, το Tuned Ginger Rush, φρουτένιο και με πικάντικο ginger και το Be One of Us, γοητευτικά πιπεράτο, που ταιριάζει με το νοτιοαμερικανικό μενού του Sowl.


Την εικόνα συμπληρώνουν χώροι για πιο πριβέ καταστάσεις φαγητού, το pop up store και η γκαλερί, που φιλοξενεί εκθέσεις ζωγραφικής, γλυπτικής και φωτογραφίας και χώροι για μουσικές εκδηλώσεις.

Χορηγός 2020

Υποστηρικτής 2020

Οι nominations του 2019