× Ο θεσμός Απονομή 2020 Τα βραβευμένα bars του 2020 Οι nominations του 2020 Spirit News Τα βραβευμένα bars των προηγουμένων ετών Χορηγοί

Υποψήφιο για αθηνόραμα Bar Awards 2017

Rakkan

Κομψά κοκτέιλ και γιαπωνέζικο fusion σε zen σκηνικό

Το Rakkan είναι, χωρίς αμφιβολία, από τους πιο εντυπωσιακούς και μαζί καλόγουστους χώρους bar restaurant της πόλης. Ωραίο παράδειγμα μινιμαλιστικής διακόσμησης με γιαπωνέζικες αναφορές, με τους 9.900 ξύλινους κύβους να συνθέτουν την πρωτότυπη οροφή του, κομψά μαύρα στοιχεία και ονειρικούς φωτισμούς, είναι ατμοσφαιρικό και αναδύει μια χαλαρή κοσμικότητα χωρίς να γίνεται απόμακρο. Φυσικά, συγκεντρώνει τη νεολαία (κάθε ηλικίας) των βορείων προαστείων, αλλά αποτελεί ελκυστική πρόταση εξόδου απ' όπου κι αν έρχεσαι. Το βάρος πέφτει εξ ίσου στην προσεγμένη λίστα κοκτέιλ και spirits και στο μενού, με κατεύθυνση το γιαπωνέζικο fusion με τις απαραίτητες extensions.


Δεν αποφεύγεις ξανά τη λέξη "εντυπωσιακό" για να χαρακτηρίσεις μια από τις μεγαλύτερες μπάρες της πόλης με τους όμορφους ξύλινους κύβους στον τοίχο, που φιλοξενούν τα spirits. Ο head bartender Παναγιώτης Σφακιανάκης έχει φτιάξει μια λίστα signature cocktails που ταιριάζουν γάντι στη φιλοσοφία του χώρου: κομψά, ισορροπημένα με εξωτικές νότες. Δοκιμάσαμε την ολοκαίνουργια λίστα, που αξίζει να γνωρίσετε. Στα "οπωσδήποτε", το The Japanese Mule, ένα κοκτέιλ με απωανατολίτικα αρώματα, βοτανικό, ελαφρά πικάντικο και δροσερό: ωραία μείξη βότκας, σακέ και τζίντζερ, μαζί με λάιμ και φρέσκο κόλιανδρο. Εντυπωσιακό το Tiki-Haze, ένα πλούσιο εξωτικό κοκτέιλ με βάση το ρούμι και ωραία ισορροπία αλκοόλ με πουρέ ανανά, φρέσκο ροζ γκρέιπφρουτ, σιρόπι falernum. Φίνο και ευχάριστο το Little Prince, με βάση το τζιν, home made σιρόπι από τσάι και αλβουμίνη και ωραία οξύτητα λεμονιού.


Στο θέμα "φαγητό" το Rakkan σου δίνει επιλογές από το να τσιμπολογήσεις μέχρι να φας κανονικά. Executive chef ο Naruse Fumiaki με chef de cuisine τον Γιάννη Σιμοτά, που φροντίζει μια πλούσια λίστα με "euroriental", όπως λένε, προσέγγιση. Δοκιμάσαμε τραγανό Black Cod fish & chips με νόστιμη συνοδεία από μους μπρόκολου με ανανά, ζουμερό σολομό teriyaki με κρέμα λεμονιού, συνοδεία  κινόα με μαύρο ρύζι και σάλτσα jalapeno, νόστιμο σούσι με πλούσια υφή και μια ποικιλία ψαριών σασίμι από την οποία ξεχωρίζει το χέλι. Δεν λείπουν τα φιλέτα και τα black angus burgers, όπως και η japanese crispy duck. Σημειώστε το επιτυχημένο Sunday Brunch 13.00-17.00 με a la carte επιλογές.

Χορηγός 2020

Υποστηρικτής 2020

Οι nominations του 2019