× Ο θεσμός Απονομή 2020 Τα βραβευμένα bars του 2020 Οι nominations του 2020 Spirit News Τα βραβευμένα bars των προηγουμένων ετών Χορηγοί

Υποψήφιο για αθηνόραμα Bar Awards 2017

Barreldier

Για βαρελάτα μυστικά

Φαίνεται ότι στο τέλος μιας δύσκολης ημέρας πολλοί περνούν από το Barreldier για τουλάχιστον ένα after office drink αφού είναι πραγματικά ιδανικό για τέτοια και για άλλα πολλά. Το μικροσκοπικό μπαράκι στην είσοδο της Στοάς Μπολάνη από την πλευρά της οδού Βουλής (που σε κάποιους είναι περισσότερο γνωστή ως Στοά «Κεντρικόν»), σκοτεινό και λαμπερό ταυτόχρονα έχει διάθεση σαφώς ρετρό. Ξύλινη η μπάρα, σκαλιστά τα ράφια και δερμάτινα τα στουλς, λίγες οι θέσεις μέσα, αλλά και τραπεζάκια και σόμπες έξω στη στοά για τους πιο θαρραλέους.
Το μπαρ είναι διάσημο για τα βαρελάτα κοκτέιλ του, αν προσέξεις θα τα δεις τα βαρελάκια παραταγμένα στη σειρά πίσω από το μπαρ. Εκεί ξεκουράζονται τα ποτά, βασικά και μιξ, «είναι το μέρος όπου τα κοκτέιλ γίνονται πλουσιότερα και σοφότερα» διαβάζεις στον κατάλογο που ξεκινάει ακριβώς με αυτή την κατηγορία. Πράγματι στο Barreldier θα διαπιστώσεις ότι τα ποτά που έχουν περάσει από βαρέλι γίνονται πολυπλοκότερα, πιο πλούσια σε αρώματα, πιο μαλακά στη γεύση.  Στους δρόμους της γεύσης θα σε καθοδηγήσει ο Μάριο Μπάσο, ο Έλληνο-ιταλός που βρίσκεται πίσω από τη μπάρα. Λόγω καταγωγής ένα πάθος με το βερμούτ το έχει, φτιάχνει το δικό του και είναι εξαιρετικό. Του αρέσει επίσης να πειράζει τα κλασικά, να ετοιμάζει σπιτικούς πουρέδες φρούτων, bitters και λικέρ.
Ο κατάλογος παρουσιάζει τα κοκτέιλ χωρισμένα σε κατηγορίες ανά βασικό ποτό, το μπαρ όμως διαθέτει επίσης  μια μεγάλη κάβα. Λειτουργεί από το πρωί για καφέ και πρωϊνό, όλες τις ώρες της ημέρας εξάλλου θα βρεις κάτι νόστιμο να φας.

BARRELDIER

Βουλής 7 στοά Μπολάνη, Κέντρο
Τηλ. 2103254711

Χορηγός 2020

Υποστηρικτής 2020

Οι nominations του 2019