× Ο θεσμός Απονομή 2020 Τα βραβευμένα bars του 2020 Οι nominations του 2020 Spirit News Τα βραβευμένα bars των προηγουμένων ετών Χορηγοί

Υποψήφιο για αθηνόραμα Bar Awards 2017

Cascara

All day υψηλής αισθητικής στα Μελίσσια

Χώρος που εντυπωσιάζει με τη vintage-industrial αισθητική του και καταφέρνει, παρά το μέγεθος, να είναι φιλικός και ζεστός. Οι γνωστοί αρχιτέκτονες και σκηνογράφοι Γιώργος Γαβαλάς και Γιάννης Μουρίκης έχουν συνδυάσει αριστοτεχνικά μοντέρνα με ρετρό στοιχεία. Το κατακόκκινο πλακάκι-ψηφιδωτό δένει όμορφα με τους δερμάτινους καναπέδες και τη μοναδική αίσθηση κήπου που δίνουν τα φυτά στη τζαμαρία, ενώ ο κυρίως χώρος φιλοξενεί τη μεγάλη μπάρα, ένα κομψό μοναστηριακό τραπέζι και πολλές όμορφες γωνιές που τον κάνουν casual και φιλόξενο. Ανοιχτόχρωμο ξύλο, δέρμα, ντιζαϊνάτα φωτιστικά δημιουργούν ένα χαρούμενο σύνολο. Φυσικό, λοιπόν, να έχει εκτιμηθεί, ήδη από τους πρώτους μήνες λειτουργίας του, από γειτονικό και μη κοινό, κάθε ηλικίας.


Καθαρόαιμο all day, που ανοίγει από νωρίς το πρωί και προσφέρει ό,τι θελήσεις: από εξαιρετικό καφέ μέχρι πλήρες μενού. Περνώντας, βέβαια, από το θέμα “μπαρ”, που είναι και χώρος μέσα στον χώρο. Εκεί, ο Ιωάννης Σκουλάτος μιξάρει κοκτέιλ για όλα τα γούστα, με εντυπωσιακή εμφάνιση. Σαν το φευγάτο Sunny Leone, έναν αβανταδόρικο συνδυασμό τζίντζερ και τσίλι, με εξωτικά αρώματα και ωραίο επίπεδο κάψας ή το γοητευτικό Italian Angel με καφέ, πικραμύγδαλο και νότες φουντουκιού. Στο πλούσιο Spinner, πάλι, σε tiki κατεύθυνση, θα σας αρέσουν οι νότες κανέλας και μελιού σε μια ωραία φρουτένια βάση.


Στο θέμα "φαγητό", η λίστα αγκαλιάζει μια επαρκή γκάμα casual comfort πιάτων, ικανοποιώντας όλα τα γούστα. Στα πιο πρωτότυπα πιάτα, θα τοποθετήσουμε το "αβγό Cascara", ένα μελάτο παναρισμένο αβγό με τραγανή κρούστα, μανιτάρια και κρέμα παρμεζάνας ενώ στα "εύκολα" και πολύ νόστιμα πρώτα δεν θα παραλείπαμε την "τραβηχτή Μάνης", τη "δική τους εκδοχή πίτσας" με χειροποίητη ζύμη, σύγκλινο Μάνης και γραβιέρα Κρήτης. Ένα πιάτο που ξεχωρίσαμε είναι ο "τόνος παναρισμένος σε μυρωδικά με πικάντικη σως από wasabi" επάνω σε ρύζι ατμού, με νόστιμο, σωστά ψημένο το ψάρι και πολύ ωραίο μυρωδάτο wasabi, που του πάει γάντι. Στα γλυκά, η "τάρτα bitter σοκολάτας γεμισμένη με creme brulée πορτοκαλιού" ικανοποιεί και δύσκολα γούστα.

Χορηγός 2020

Υποστηρικτής 2020

Οι nominations του 2019