× Ο θεσμός Απονομή 2020 Τα βραβευμένα bars του 2020 Οι nominations του 2020 Spirit News Τα βραβευμένα bars των προηγουμένων ετών Χορηγοί

Υποψήφιο για αθηνόραμα Bar Awards 2017

Jolie mome

Στο Μαρούσι, με αγάπη στα ιδιαίτερα υλικά

Στην καρδιά του Αμαρουσίου -και με πολύ εύκολη πρόσβαση λόγω της γειτνίασης με τον σταθμό του ηλεκτρικού- η « όμορφη νεαρά» ή αλλιώς γαλλιστί «Jolie Mome», όπως λέγεται το bar αυτό, σε παραπλανεί ήδη με το όνομά του.
Με μια διακόσμηση του μεσοπολέμου, σε ταξιδεύει εύκολα σε κάποια περιοχή της Γαλλίας και μαζί με jazz και soul ήχους, υπόσχεται μια ξεχωριστή έξοδο. Αρκετά μικρό και σχετικά κρυμμένο, σου δίνει την δυνατότητα να απολαύσεις τα cocktails με πιο οικείο τρόπο.

Οι δημιουργοί στο μπαρ ξεκινούν και μας ετοιμάζουν ένα special Dry Martini, έντονα extra dry με πολύ καλές ελιές στον αφυγραντήρα και πιπεριά για να την βουτήξεις σε λάδι μήλου, που είναι aside. Ξεχωρίζει επίσης το πολύ φρουτώδες αλλά και πολυδιάστατο Allure, με βάση το gin, εμπλουτισμένο με σπιτικό αφρό ginger και λεμόνι, αγγούρι και ροζ πιπέρια. Αναμφισβήτητα, πρέπει να δοκιμάσεις και το εξαιρετικά δημιουργικό και μοναδικό Singapore Julep, το οποίο είναι σαν ένα Thai shrub. Με gin και bourbon, καπνιστά spices αλλά και μια sauce με ζωμό ψαριού, ζάχαρη και ανανά. Όλα αυτά, συνοδεία καραμελωμένων κομματιών με ροζ πιπέρι και καψαλισμένο baby corn...
Αυτά και άλλα τέτοια απίστευτα στο Jolie Mome, σαν πινελιές των δυο bartenders Νίκου Δεληβοριά και Κωνσταντίνου Μακαρονά στα shakers τους, που απευθύνονται σε όλα τα γούστα. Αξιοπρεπέστατη συνοικιακή επιλογή μπαρ, μακριά από το κέντρο της πρωτεύουσας.

JOLIE MOME

Θέμιδος 4, Μαρούσι
Τηλ. 2106141317

Χορηγός 2020

Υποστηρικτής 2020

Οι nominations του 2019