× Ο θεσμός Απονομή 2020 Τα βραβευμένα bars του 2020 Οι nominations του 2020 Spirit News Τα βραβευμένα bars των προηγουμένων ετών Χορηγοί

Υποψήφιο για αθηνόραμα Bar Awards 2017

Γορίλας

Συνάντηση για fine drinking και πραγματική διασκέδαση

Στα ατμοσφαιρικά στενά των Άνω Λαδάδικων, στη Θεσσαλονίκη, εκεί όπου το πρωί ζωντανεύει κάθε λογής εμπορική δραστηριότητα, την ησυχία της νύχτας ταράζει ένα funky- rock n’ roll bar. Ο Γορίλας έσκασε “μύτη” τον Σεπτέμβριο και από τότε κάθε βράδυ μας βάζει στον κόσμο του Fine Drinking & Fun, που αποτελεί το moto του.


Σε έναν χώρο, που κάποιοι θα τον περιέγραφαν ως industrial ή minimal (ή και τα δύο), εμείς θα τον δηλώσουμε ως pop art ή rock n’ roll ή και τα δύο. Γιατί μπορεί να επικρατεί η λιτότητα, αλλά όλα κινούνται σε έναν ρυθμό που σε προκαλεί να αφήσεις τις αισθήσεις σου να χορέψουν στις γεύσεις και τα αρώματα των cocktails, που δημιουργούν κάθε βράδυ ο Αχιλλέας Πλακίδας και η παρέα του.


Τι και αν η λίστα των signature cocktails είναι μικρή, είναι όλα τους ευφάνταστα και καλύπτουν κάθε γούστο, από το after office, aperitivo -βλέπε Cheshire Cat με τις εκρηκτικές και παιχνιδιάρικες γεύσεις- μέχρι το πληθωρικό Rabbit Hole, με 8 ετών ρούμι, Irish whiskey, tawny port, chocolate & orinoco bitters και creme de framboise. Σίγουρα, ανάμεσα στα must drink είναι το Diddy Kong και το El Secreto, που πλημμυρίζουν με γεύσεις από τα ιδιαίτερα house made σιρόπια.
Και μετά, ήρθαν τα classics, που όμως δεν είναι καθόλου κλασικά, αφού το κάθε ένα παρουσιάζεται με ένα εντυπωσιακό twist. Όλα αυτά, σε έναν κατάλογο που “λύνει” κάθε απορία, καθώς θα μπορούσε να αποτελεί το λεξικό ενός αρχάριου bartender. Φυσικά, δεν θα μπορούσαμε να μην αναφερθούμε στην ενημερωμένη κάβα, με τις διακόσιες ετικέτες, που σίγουρα θα ικανοποιήσουν και τους πιο απαιτητικούς λάτρεις των straight ποτών. Και ένα τελευταίο tip για τις κυρίες: προτιμήστε flat παπούτσια, γιατί ο Γορίλας έχει πολύ fun!

Χορηγός 2020

Υποστηρικτής 2020

Οι nominations του 2019