× Ο θεσμός Απονομή 2020 Τα βραβευμένα bars του 2020 Οι nominations του 2020 Spirit News Τα βραβευμένα bars των προηγουμένων ετών Χορηγοί

Υποψήφιο για αθηνόραμα Bar Awards 2019

Spoiled

Ευρηματικά κοκτέιλ και πειραματισμοί στη Δάφνη

Το Spoiled, σε ένα από τα στενά που βρίσκονται γύρω από την πλατεία Καλογήρων, εκ πρώτης όψεως, εξαιρουμένων των παροικούντων στην περιοχή, μάλλον δεν λέει πολλά πράγματα για τους υπόλοιπους. Και όμως... όσον αφορά το Spoiled, δεν είναι έτσι. Από την αρχική επαφή με τον χώρο, η πρώτη αυθόρμητη σκέψη είναι ότι έχει κάτι αρκετά ενδιαφέρον να μας πει. Το λέει, μάλιστα, με τον τρόπο του ο Γιώργος Καβακλής, πολύ καλός mixologist, διακεκριμένος στο World Class. Το υπογράφει επίσης ο ιντριγκαδόρικος χώρος (εμφάνιση, έρευνα, signature coctails κτλ), που έστησαν ο Γιώργος Καβακλής με τον παιδικό του φίλο Κώστα Καρατζόγλου.

Το χαρούμενο all day bar της Δάφνης επιφυλάσσει κοκτέιλ που σε πηγαίνουν πολύ μακριά, σαν τα "πουλιά που δεν μπαίνουν σε κλουβί και πρέπει να τ' αφήσεις να πετάξουν ελεύθερα", σύμφωνα με το concept της πρωτότυπης λίστας του "The Bird Cage". Ο Γιώργος Καβακλής μελετάει, δοκιμάζει και δημιουργεί τα ιδιαίτερα κοκτέιλ του στο πρότυπο εργαστήρι του μπαρ, εκεί όπου η γνώση συναντά τη φαντασία. Είναι ένας χώρος ξεχωριστός, απένταντι από το μπαρ, καλοστημένος, κάτι περισσότερο από απλό εργαστήρι, όπου γίνονται και πιο συλλογικές γευσιγνωσίες.

“Η φαντασία δραπετεύει από το μυαλό, όπως το πουλί από το κλουβί”, θα μας πει ο Γιώργος πριν μας σερβίρει το Hunting Treasure, με το δικό τους spiced rum, φρουτώδες και ευχάριστο, κατόπιν το πιο σύνθετο Uncertain Reality με ουίσκι και mezcal, που ταιριάζει υπέροχα με φύλλα shiso, sherry manzanilla, σόγια, περγαμόντο  και σκόνη κάππαρης. Το Re-edit, πάλι, με βότκα, πιπέρι Σετσουάν, φράουλα, rhubarb, μαστίχα και βανίλια σε κάνει σίγουρα να τοποθετήσεις το Spoiled στις πιο αξιόλογες μπάρες της πόλης.

SPOILED

Μεγάλου Αλεξάνδρου 18, Δάφνη
Τηλ. 2109757386

Χορηγός 2020

Υποστηρικτής 2020

Οι nominations του 2019