× Ο θεσμός Απονομή 2020 Τα βραβευμένα bars του 2020 Οι nominations του 2020 Spirit News Τα βραβευμένα bars των προηγουμένων ετών Χορηγοί

Υποψήφιο για αθηνόραμα Bar Awards 2019

The Dalliance house

Κοκτέιλ και γεύσεις στο ζεστό αρχοντικό της Κηφισιάς

To αριστοκρατικό οίκημα του 19ου αιώνα σίγουρα συγκαταλέγεται στα πιο γοητευτικά all day σημεία της Αθήνας. Κομψός και αρτίστικος ο εσωτερικός χώρος, με cosy γωνιές και μεγαλύτερες σάλες, εντυπωσιακή μπάρα και γλυκούς φωτισμούς, ενώ όταν το επιτρέπει ο καιρός, η ρομαντική αυλή-κήπος είναι must. Το Dalliance έχει φανατικούς θαμώνες -και όχι μόνο της περιοχής.

Ο head bartender Νίκος Θωμάς και η ομάδα του ετοιμάζουν καλοφτιαγμένα κοκτέιλ, με αγάπη στα φρούτα και τα μπαχαρικά και εξωτική διάθεση. Από τη φετινή λίστα ξεχωρίσαμε το Umami Kind of Thing, ένα πρωτότυπο κοκτέιλ με bourbon, νερό ντομάτας, φράουλα, βαλσαμικό ξύδι, πλούσιο και δροσερό όσο και ορεκτικό, το Clockwork, με blend ρουμιών, σουμάδα, πράσινο μήλο και δίκταμο, ένα πλούσιο tiki με πικάντικες νότες και φρεσκάδα, ενώ το Beast είναι κλασική αξία: ουίσκι, βερμούτ, οξύμελο, bitters σοκολάτας και πορτοκαλιού δημιουργούν μια γοητευτική μείξη που ταιριάζει στον χειμώνα.

Εδώ, όμως, έχουμε και ένα πλήρες restaurant, με επιλογές για κάθε γούστο, που μπορείτε να συνοδεύσετε με ένα κοκτέιλ ή με κρασιά από την ενδιαφέρουσα λίστα. Το μοσχάρι tataki συνοδεύεται από πουρέ καρότου με τζίντζερ και είναι μια ωραία αρχή, ο μπακαλιάρος με πικάντικο πουρέ κουνουπιδιού και relish mango είναι ένα πιάτο που κάνει το ψάρι “φαγητό”, το ριζότο με μανιτάρια σιτάκε και κρέμα miso είναι πολύ πλούσιο, ενώ υπάρχουν, βέβαια, και τα κλασικά rib eye steak, φιλέτο μόσχου, σολομός, με ιδιαίτερες σάλτσες και συνοδευτικά, που χαρακτηρίζουν την κουζίνα του Βασίλη Τζίμα.

Και βέβαια, το brunch του Dalliance είναι εμπειρία, που συνδυάζει περιβάλλον με ποιότητα.

DALLIANCE HOUSE (THE)

Κυριαζή 19, Κηφισιά
Τηλ. 2106230775

Χορηγός 2020

Υποστηρικτής 2020

Οι nominations του 2019