× Ο θεσμός Απονομή 2020 Τα βραβευμένα bars του 2020 Οι nominations του 2020 Spirit News Τα βραβευμένα bars των προηγουμένων ετών Χορηγοί

Υποψήφιο για αθηνόραμα Bar Awards 2019

42 Barstronomy.Athens

Κλασικό, ατμοσφαιρικό και διαχρονικό χωρίς αντίπαλο

Ο αριστοκρατικός χώρος, που διατηρεί το πρεστίζ του κλασικού, κάνει το 42 ένα από τα πιο όμορφα και διαχρονικά μπαρ της χώρας, έναν χώρο-στολίδι στο ιστορικό κέντρο της πόλης. Αισθητική βασισμένη στο ξύλο, με αρκετά μοντέρνα στοιχεία και επίκεντρο μια πανέμορφη  μπάρα με πολύ άνετα stools. Η έκπληξη γίνεται λίγα σκαλιά παρακάτω, σε ένα cigar room που προορίζεται για privé καταστάσεις, γευσιγνωσίες και παρόμοια, ένα χώρο με αριστοκρατικό class, που σε μεταφέρει σε εγγλέζικο πύργο!

Ας πούμε, όμως, για τα άψογα κοκτέιλ, που ετοιμάζει η ομάδα της μπάρας, με bar manager τον Θάνο Καρεκλά, είτε κλασικά είτε από τη signature λίστα, με δημιουργίες του πολυβραβευμένου Σπύρου Κερκύρα. Πάντα με focus ένα premium αλκοόλ, έχουν τη στόφα του δυνατού, high class ποτού, με πρωτότυπες μείξεις και υλικά που ταιριάζουν και αναδεικνύουν τα αλκοόλ βάσης. Πολλά home made υλικά, blends, in house παλαιώσεις και μοντέρνες τεχνικές, ανεβάζουν το επίπεδο.

Αγαπήσαμε το Poppy Dollars, μια ωραία εκδοχή boulevardier, που συνδυάζει bourbon με port “μαγειρεμένο” με καραμελωμένο ποπ κόρν και Campari με κόκκους καφέ, ένα κοκτέιλ που βγάζει σύνθετα αρώματα. Υπέροχο και το Malty & Foamy, όπου κυριαρχούν τα καπνιστά αρώματα του malt, μαζί με αλμυρή καραμέλα, ξηροκαρπάτα bitters και αφρό σοκολάτας. Ανάλαφρο και κομψό, όσο και πρωτότυπο είναι το Smells like “Apple” Spirit, με βότκα, μαστίχα, green apple cordial, yuzu lime και electric bitters.
Ιδιαίτερη μνεία αξίζει στο bar food, που επιμελείται ο chef Σταμάτης Μαρμαρινός, όπως και τη λίστα φαγητού.

Η κουζίνα, με κλασικές προτάσεις bistrot, με τη σφραγίδα της επιμέλειας του βραβευμένου chef, καλύπτει από κάτι ελαφρύ ως ένα πλήρες δείπνο με επάρκεια, ώστε να δικαιολογεί την ονομασία bar restaurant και, βέβαια, τον τίτλο “barstronomy”. Από τραγανές γαρίδες tempura και πολύ νόστιμο μοσχαρίσιο ταρτάρ ως καρμπονάρα, ριζότι και κλασικό βιεννέζικο σνίτσελ, όλα είναι καλοφτιαγμένα και προσεγμένα. Διάσημο, όμως, είναι εδώ και το brunch, που συγκεντρώνει φανατικούς φίλους, καθώς συνδυάζει τις ωραίες γεύσεις με την αριστοκρατική ζεστασιά του χώρου. 

42 BARSTRONOMY.ATHENS

Κολοκοτρώνη 3, Κέντρο
Τηλ. 2130052153

Χορηγός 2020

Υποστηρικτής 2020

Οι nominations του 2019