× Ο θεσμός Απονομή 2020 Τα βραβευμένα bars του 2020 Οι nominations του 2020 Spirit News Τα βραβευμένα bars των προηγουμένων ετών Χορηγοί

Υποψήφιο για αθηνόραμα Bar Awards 2019

Le Coq Tail mix bar

Ένα αυθεντικό bar με μαγευτική θέα

Το Coq Tail mix bar βρίσκεται στην Άνω Πόλη της Θεσσαλονίκης, με αυθεντικό χαρακτήρα, μαγευτική θέα και μακρά ιστορία. Ο χώρος που το φιλοξενεί ήταν ένα ιστορικό οικογενειακό καφενείο του ’67, από τα πρώτα σε αυτό το σημείο της πόλης, που περνώντας στους αδερφούς Αντώνη και Παναγιώτη Βάτσο, μεταμορφώθηκε σε μπαρ.
Ξεκινώντας από τον εξωτερικό χώρο, πολλά τραπεζάκια με θέα την πόλη της Θεσσαλονίκης από ψηλά, ιδανικά από νωρίς για καφέ, μέχρι και αργά το βράδυ για εξαιρετικά cocktails. Περνώντας στον εσωτερικό χώρο, μεγάλοι πρωταγωνιστές η φαρδιά και μακριά μπάρα, που διασχίζει όλο το μαγαζί και η εντυπωσιακή κάβα με αρκετές σπάνιες ετικέτες σε spirits, που δεν βρίσκουμε σε κανένα άλλο μπαρ στην Ελλάδα.

Πίσω από την μπάρα, ο Αντώνης Βάτσος ενημερώνεται συνεχώς και πειραματίζεται με τα spirits, παλαιώνοντας ο ίδιος σε βαρέλια κλασικά cocktails, όπως negroni, manhattan και boulevardier.  Όσον αφορά τη λίστα των cocktails, πρωτοτυπεί βάζοντας τους επισκέπτες του μπαρ να δημιουργήσουν οι ίδιοι το cocktail τους, χρησιμοποιώντας μια «έξυπνη» κάρτα, που βοηθάει στην επιλογή βάσης, χαρακτηριστικών και υλικών που προτιμούν.

Αρκετά συχνά γίνονται θεματικές βραδιές food pairing, με φαγητό από διάφορους τόπους και ξεχωριστή cocktail list, ειδικά διαμορφωμένη για το event. Εμείς, δοκιμάσαμε το Tentura, ένα ενδιαφέρον mix με bourbon, καπνιστό whisky, Τεντούρα και bitters σοκολάτας και καρυδιού, όπως και το πολύ ιδιαίτερο LaLibertad με ρούμι, Campari και σύκο, μία μείξη με  ευχάριστη οξύτητα, πικράδα και ελαφριά γλυκύτητα σε τέλεια ισορροπία.

Χορηγός 2020

Υποστηρικτής 2020

Οι nominations του 2019