Grappa

Και Wine και Cocktail. Όπως και να έχει αξίζει

Στη διασταύρωση δυο πεζόδρομων (Κουμουνδούρου και Κονταράτου) στην καρδιά του νεολαιίστικου ζωντανού Βόλου, το Grappa αυτοπαρουσιάζεται κυρίως σαν wine bar. Στην πράξη όμως είναι δισυπόστατο με μια εξαιρετικά αξιόπιστη πρόταση στο χώρο των cocktails και του σκληρού alcohol.


O εσωτερικός χώρος είναι μικρός με τη μπάρα να επιβάλλεται και σχετικά λίγα τραπέζια. Υπάρχει μια μικρή συνέχεια στον πρώτο όροφο, όμως το παιχνίδι γίνεται στο ισόγειο και ακόμη περισσότερο στο υπαίθριο τμήμα. Το εξωτερικό μέρος είναι ιδανικό για το καλοκαίρι, αλλά φιλόξενο και για τις κρύες μέρες, χάρη σε έναν ικανό αριθμό θερμαντικών στοιχείων.


Το ενδιαφέρον του Grappa οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην παρουσία των ταλαντούχων bartenders, του Χρήστου Αλεξάκη και του Νίκου Μουστάκα, οι οποίοι αποδεικνύουν ότι το bartending μπορεί να στέκεται ψηλά σε οποιοδήποτε σημείο της Ελλάδας, αρκεί να υπάρχει ταλέντο και πάθος για τη δουλειά.


Σε ότι αφορά την wine list δεν λείπει ούτε το ενδιαφέρουν, ούτε ο αριθμός των προτάσεων. Απλά είναι μάλλον αναμενόμενη και λείπουν οι ανακαλύψεις.


Στα cocktails η αναζήτηση είναι φανερή και οι ιδέες κάθε άλλο παρά απουσιάζουν. Ανάμεσα στο πολύ καλό πειραγμένο negroni με νότες φράουλας και το πολύ καλό Differend World, που συνδυάζει το ρούμι μα το γιαπωνέζικο Nikka, θα συναντήσετε έναν μεγάλο αριθμό από πρωτότυπες μείξεις, που θα σας προβληματίσουν ευχάριστα σε επίπεδο επιλογής. Αν μένετε στο Βόλο ή στα περίχωρα μπορεί να είναι στέκι σας. Αν είστε περαστικός μια στάση είναι απαραίτητη.

Μεγάλος χορηγός

Χορηγοί

Υποστηρικτές

Οι nominations του 2018