× Ο θεσμός Απονομή 2020 Τα βραβευμένα bars του 2020 Οι nominations του 2020 Spirit News Τα βραβευμένα bars των προηγουμένων ετών Χορηγοί

Υποψήφιο για αθηνόραμα Bar Awards 2018

Flamingo drinks & food stories

Το νέο all day στέκι στο Παγκράτι

Το Flamingo είναι ο νέος χώρος που θα επισκεφθείς στο Παγκράτι, για να απολαύσεις πραγματικά καλό καφέ, καλό brunch και νόστιμα cocktails. Γωνιακό, σε δύο επίπεδα, εξαιρετικής αισθητικής, με λιτό και μοντέρνο design και φυσικά το μεγάλο ροζ flamingo, δεν το αφήνει να περάσει απαρατήρητο. H δημιουργός του Ελένη Γαρυφαλλή, πλαισιωμένη από εξαίρετους συνεργάτες, προσφέρει μια μοναδική πρόταση στο Παγκράτι, όπου πρωταγωνιστούν τα πολύ καλά υλικά που έχει επιλέξει η ίδια, είτε πρόκειται για τον καφέ, τα cocktails, είτε για τα ιδιαίτερα πιάτα που προτείνει για γρήγορο, ποιοτικό φαγητό όλη μέρα.

Στη μπάρα, τις cocktail προτάσεις έχουν επιμεληθεί οι Μάριος Ηλιόπουλος και Δημήτρης Ρούσσος, ενώ o bartender του Flamingo Αποστόλης Αλημίσης ετοίμασε για εμάς πρωτότυπες μείξεις με ιδιαίτερα homemade υλικά.

Για αρχή, συνδυάσαμε το «Caribu», μία ενδιαφέρουσα μείξη με τεκίλα και mezcal, mango shrub, σιρόπι λουίζας και μέντα με corn pancakes, σιρόπι σφενδάμου με τσίλι και τραγανό κοτόπουλο. Το πάντρεμα ήταν ιδανικό, με τη φρεσκάδα και τα έντονα αρώματα του mezcal να ισορροπούν απόλυτα με γλυκά, αλμυρά και πικάντικα στοιχεία των pancakes δίνοντας ένα umami γευστικό συνδυασμό.

Επόμενος συνδυασμός, το «Grey stones» με παλαιωμένο ιρλανδικό whisky, shrub πράσινου μήλου και μπαχαρικά και gingerale και το ταίρι του ένα ζουμερό burger. Τέλος, το πληθωρικό «Pole pole» με gin αρωματισμένο με λεβάντα, εσπεριδοειδή και αφρό σανδαλόξυλου ταίριαξε γάντι με τα πικάντικα empanadas με το δροσερό dip γιαουρτιού με yuzu, κόλιανδρο και lime.

Χορηγός 2020

Υποστηρικτής 2020

Οι nominations του 2019