× Ο θεσμός Απονομή 2020 Τα βραβευμένα bars του 2020 Οι nominations του 2020 Spirit News Τα βραβευμένα bars των προηγουμένων ετών Χορηγοί

Στη μπάρα του Old Dog

Ένας "παλιόφιλος" μας περιμένει στη Ν. Φιλαδέλφεια

Δημοσιεύτηκε στις 27/07/2015

Στη Ν. Φιλαδέλφεια εδώ και λίγον καιρό συναντιόμαστε στη μπάρα του "παλιόφιλου" ή αλλιώς στο Old Dog, το καινούργιο all day familybar, όπου παίζουν γνωστοί mixologists.

Όπως και να ερμηνεύσεις το όνομα του νέου μπαρ, στην πολυσύχναστη Σαρδέων, ως ιχνηλάτη, ως παλιόσκυλο, ως γερόλυκο -ακόμα και ως παλιόφιλο, το σίγουρο είναι ότι πρόκειται για ένα must spot, που σε κάνει να νιώθεις άνετα, οικεία και χαλαρά. Ειδικά για το καλοκαίρι, παίζει σε πολλά διαφορετικά ταμπλό και ανεβάζει τη δράση στον πεζόδρομο ή εναλλακτικά, στο μοναδικό roof garden της περιοχής.  Σε πρώτο πλάνο, βρίσκεται η μεγάλη, στιβαρή μπάρα. Εκεί, στο πόστο τους είναι γνωστές φυσιογνωμίες- uper class mixologists- ο Παναγιώτης Καναβέτας, ο Πάνος Δεμοίρος και ο Κώστας Ζησόπουλος. Μάλιστα οι δυο πρώτοι, ενισχυμένοι με τον Αποστόλη Μπορσοβάνα και τον Κωνσταντίνο Μπράτσιακο, αποτελούν την ομάδα των δημιουργών.  Πίσω από τη μπάρα, τα βλέμματα κεντράρουν στην εντυπωσιακή επιτοίχια κάβα, από τις μεγαλύτερες της Αθήνας, που φιλοξενεί πολλές premium, super premium και σπάνιες ετικέτες ποτών. Για όσους θέλουν να πειραματιστούν με δοκιμές που ξεφεύγουν από την straight πεπατημένη, υπάρχει επιλογή ανάμεσα σε 15 καλοδουλεμένα ( 13 με αλκοόλ και 2 χωρίς) house cocktails. 

To πρώτο cockail menu είναι εμπνευσμένο από την ιστορία του κυνηγόσκυλου του Άγιου Ιμπέριου, ενός καθαρόαιμου Bloodhound, που συνόδευε τον βασιλιά της Γαλλίας, γνωστό για την ευγένεια, την στοργικότητα και το πείσμα του. Ανάλογα με τα γούστα σας, υπάρχουν summer επιλογές, από ιδιαίτερα homemade υλικά, που θα σας ξαφνιάσουν με τα αρώματα και τη γεύση που βγάζουν.  Για να πάρετε μια καλή πρώτη γεύση: το St. Hubert από St. Germain, Bombay και αφρό από πεπόνι και αγγούρι, είναι λουλουδάτο και βοτανικό, το Tawny ( που παραπέμπει στο χρώμα του κυνηγόσκυλου) από Bacardi Carta Blance, αγριοφράουλα και μπαχαρικά, είναι δροσερό και έντονο, το Royal Hound ( γιατί αργότερα αυτή η ράτσα χαρακτηρίστηκε βασιλική) από Bombay, passion fruit και lime, είναι ισορροπημένο και αρωματικό και το Old Druit ( έτσι έλεγαν το bloodhound του Ναπολέοντα ΙΙΙ), από ρούμι μπαχαρικών, ανανά, passion fruit, είναι τροπικό και πλούσιο. Διαλέγετε και απολαμβάνετε, με έχτρα βοήθεια τον μετρητή οξύτητας που υπάρχει σε κάθε cocktail.

Στη περίπτωση που θέλετε να τσιμπίσετε το κάτι τι σας, θα βρείτε νόστιμες μπουκίτσες και ψαγμένο finger food. Πέρα από τα καλά υλικά, τα επιλεγμένα ποτά και τα πρωτότυπα cocktails, το Old Dog είναι παρεΐστικο και με φιλόξενο τρόπο σε καλωσορίζει σε ένα χώρο που ενσωματώνει με απόλυτη αρμονία το ξύλο, την πέτρα και το μέταλλο, δημιουργώντας έναν ευχάριστο, οικείο industrial χώρο με άνετα stools, εντυπωσιακά σιδερένια φωτιστικά, συρματοπλέγματα και navy πινελιές, όπως η μεγάλη τοιχογραφία του γερόλυκου καπετάνιου, στο βάθος.  Επιπλέον tip: από την Τετάρτη ως την Κυριακή ανεβάζει ρυθμούς με εναλλασσόμενους Djs να μιξάρουν ήχους funk,soul, house -μέχρι και disco. 

Χρυσούλα Κυριακοπούλου [email protected]


Spirit News