× Ο θεσμός Απονομή 2020 Τα βραβευμένα bars του 2020 Οι nominations του 2020 Spirit News Τα βραβευμένα bars των προηγουμένων ετών Χορηγοί

Athens Bar Show 2015

Η συνάντηση μας με τον κόσμο των spirits

Δημοσιεύτηκε στις 03/11/2015

Η Τεχνόπολις, για δυο μέρες (3 και 4 Νοεμβρίου) θα μετατραπεί στη Μέκκα των ποτών. Αλλιώς, έφτασε το αγαπημένο μας -ετήσιο πλέον- ραντεβού με το Athens Bar Show, το σημείο συνάντησης των επαγγελματιών του ελληνικού και διεθνούς bartending και spirits community.

 Είναι η έκτη χρονιά και, όπως φαίνεται, έχει μεγαλώσει απότομα και για καλό. Ο εμπνευστής του, Μπάμπης Καϊδαλίδης, ιδιοκτήτης της Baracademy, μετά από επισκέψεις σε αντίστοιχες εκθέσεις για επαγγελματίες των spirits στο Λονδίνο και στο Βερολίνο, αποφάσισε να κάνει το ίδιο στην Αθήνα. Το Athens Bar Show ξεκίνησε το 2010 σαν μια τοπική έκθεση, με 10 περίπτερα από 8 εταιρείες και έφτασε σήμερα να συμπεριλαμβάνεται στις πιο σημαντικές εκθέσεις του κλάδου στην Ευρώπη φιλοξενώντας 40 περίπτερα από 35 εταιρείες!

 Με την Αθήνα να αποτελεί μια από τις σημαντικότερες πόλεις στο παγκόσμιο χάρτη του Spirits Industry, τους Έλληνες bartenders να πηγαινοέρχονται στο εξωτερικό, να εξελίσσονται, να ξεχωρίζουν και να διακρίνονται, τα bar της πόλης να βρίσκονται στις λίστες με τα καλύτερα του κόσμου και να αποτελούν πόλο έλξης για πολύ μεγάλα ονόματα του παγκόσμιου bartending και τον κόσμο να παρακολουθεί όλη αυτή τη νέα τάση, να ενδιαφέρεται και να την αγκαλιάζει, το Athens Bar Show είναι πιο επίκαιρο από ποτέ. Στις δυο αυτές μέρες ενώνονται όλοι οι άνθρωποι του χώρου, ανταλλάσουν ιδέες, παρουσιάζονται οι νέες τάσεις και πραγματοποιούνται δεκάδες σεμινάρια από τα πιο σημαντικά ονόματα του χώρου. Φέτος, μάλιστα, θα φιλοξενηθούν 35 ομιλητές και έχουν δρομολογηθεί τουλάχιστον 60 σεμινάρια και workshops με ομιλίες και γευσιγνωσίες. Στο ίδιο κλίμα, οι εταιρείες έχουν προετοιμάσει ενδιαφέρονται πράγματα, όπως παρουσιάσεις νέων αφίξεων και σπάνιες γευστικές δοκιμές. Θα "τρέχουν" τόσα πολλά, που για να τα παρακολουθήσουμε θα πρέπει να πάμε οργανωμένοι. 

Ο Μπάμπης μας δίνει τη δική του συμβουλή: να κάνουμε πρώτα μια γρήγορη βόλτα σε όλη την έκθεση, ώστε να πάρουμε μια πρώτη γεύση και να τσεκάρουμε έτσι όσα μας ενδιαφέρουν περισσσότερο, ώστε να επιστρέψουμε. Σε αυτό το πλαίσιο, είναι καλύτερα να έχουμε όλοι ετοιμάσει ένα πρόχειρο πρόγραμμα επίσκεψης και για τις δυο μέρες, μελετώντας πριν το www.athensbarshow.gr που τα έχει όλα αναλυτικά. Για να πάρετε μια γεύση, θα παρακολουθήσουμε μερικούς από τους guru του διεθνούς bartending, όπως οι Simon Difford, Ian Burrell, Anistatia Miller, Jared Brown,  Leonardo Leucci και  Alex Kratena, θα γνωρίσουμε τους επαγγελματίες του χώρους και τους κορυφαίους bartenders  μας, θα μάθουμε τις παγκόσμιες τάσεις, θα δοκιμάσουμε περισσότερα από 300 προϊόντα και ό,τι καλύτερο έχουν να προτείνουν οι εταιρείες ποτών και θα παρακολουθήσουμε live διαγωνισμούς. Μάλιστα, φέτος θα υπάρχει για πρώτη φορά ένα stage αφιερωμένο αποκλειστικά στο foodpairing.   


Ωράριο λειτουργίας 12:00- 20:00
Κόστος εισιτηρίου: 20€ στη πόρτα (12€ στην προπώληση)  Για περισσότερες πληροφορίες:
www.athensbarshow.gr
 

Χρυσούλα Κυριακοπούλου [email protected]


Spirit News