× Ο θεσμός Απονομή 2020 Τα βραβευμένα bars του 2020 Οι nominations του 2020 Spirit News Τα βραβευμένα bars των προηγουμένων ετών Χορηγοί

Στέλιος Παπαδόπουλος: ο μη Μεξικανός Τεκίλα expert

-

Δημοσιεύτηκε στις 26/09/2016

Πριν από λίγες μέρες η πρεσβεία του Μεξικού στην Αθήνα, απένειμε έναν σπουδαίο τίτλο, αυτόν του επίσημου Tequila Connoisseur στον κόσμο. Την διάκριση έλαβε ο Στέλιος Παπαδόπουλος, brand ambassador της Jose Cuervo, προσθέτοντας το όνομα του σε μια χρυσή λίστα, που μέχρι εκείνη τη στιγμή περιλάμβανε μόνο Μεξικανούς.

Στην έναρξη της τελετής ο Λούις Βελάσκο Φερνάντεζ, πρόεδρος του επιμελητηρίου της Τεκίλας, υπογράμμισε ότι « η τεκίλα είναι δώρο του Μεξικό προς τον κόσμο». Πρόκειται για ένα spirit πολύτιμο, που εκφράζει την κουλτούρα ενός ολόκληρου λαού και κυριολεκτικά την σηκώνει στις πλάτες του. Είναι αλήθεια ότι το ποτό της αγαύης είναι συνδεδεμένο απόλυτα με την ιστορία του τόπου και τους ανθρώπους του. Η τεκίλα δεν στηρίζει μόνο την οικονομία του Μεξικού, αλλά αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας του. Γι αυτούς τους λόγους είναι παραπάνω από σημαντική και τιμητική η διάκριση του Παπαδόπουλου καθώς ο Φερνάντεζ ανακοινώσε ότι είναι ο πρώτος μη –Μεξικανός τεκίλα connoisseur στον κόσμο.

Όσοι γνωρίζουν τον Στέλιο, ξέρουν ότι αυτή η στιγμή είναι μια αναμενόμενη κορύφωση της πορείας του. Εδώ και δέκα χρόνια περίπου έχει αφιερώσει την καριέρα του αποκλειστικά σε αυτό το spirit, περνώντας την ώρα του με πολλά μπουκάλια τεκίλας και σχετικές γευσιγνωσίες. Ειδικά τα τρία τελευταία χρόνια, πέρασε από μια πολύ δύσκολη και απαιτητική διαδικασία αξιολόγησης, που περιλάμβανε πολλά ταξίδια στο Μεξικό, έντονη μελέτη, εξετάσεις, δοκιμές, πρακτικές… Τον εξέτασαν σε βάθος σε ότι αφορά την τεκίλα, από την ιστορία, την νομοθεσία, τις πρώτες ύλες, την αγαύη, την παραγωγική διαδικασία τις οργανοληπτικές αναλύσεις, μέχρι την πολιτική marketing…και τις πέρασε με επιτυχία. Η κοινότητα της τεκίλας αναγνώρισε τις βαθιές γνώσεις του και την αγάπη του. Ο ίδιος μας είπε ότι η Τεκίλα είναι το πάθος του, ένα πάθος που συνεχώς τροφοδοτείται και εξελίσσεται. Είμαστε σίγουροι ότι θα δούμε και θα μάθουμε πολλά από τον ίδιο, προς το παρόν του αξίζουν πολλά μπράβο και ένα δυνατό Viva Τεκίλα!

Χρυσούλα Κυριακοπούλου [email protected]


Spirit News