× Ο θεσμός Απονομή 2020 Τα βραβευμένα bars του 2020 Οι nominations του 2020 Spirit News Τα βραβευμένα bars των προηγουμένων ετών Χορηγοί

Γυναίκα για πρώτη φορά η καλύτερη bartender στον κόσμο

-

Δημοσιεύτηκε στις 06/10/2016

Στο φετινό World Class στο Μαϊάμι, έγινε μια πολύ ευχάριστη ανατροπή. Για πρώτη φορά στην κορυφή βρέθηκε γυναίκα, η γαλλίδα Jennifer Le Nechet, από την μπάρα του «Café Moderne» στο Παρίσι. Σε όλες τις απαιτητικές δοκιμασίες η Jenifer δημιούργησε μιξαρίσματα που φλέρταραν με τις υψηλές τεχνικές, την ευρηματικότητα και το θέαμα, κερδίζοντας τους κριτές.
Η πορεία προς την κορυφή και ο τίτλος του καλύτερου bartender για το 2016, δεν ήταν καθόλου εύκολη υπόθεση. Όπως τόνισε και ο Alex Kratena, Head Bartender του διάσημου «Artesian» και φετινός κριτής: «Το επίπεδο φέτος ξεπέρασε πραγματικά κάθε προσδοκία. Ήταν τόσο δύσκολο να επιλέξεις ανάμεσα σε τόσους ταλαντούχους bartender». Πραγματικά το World Class, που έτσι αλλιώς προάγει την κουλτούρα του fine drinking, κάθε χρόνο εξελίσσεται ανεβάζοντας το ρόλο του bartender και την εμπειρία του « πίνειν» για τους cocktail lovers.

Στο Μαϊάμι, έφτασαν 56 mixologists για να εκπροσωπήσουν τη χώρα τους, από τους 10.000 που έλαβαν συμμετοχή. Όλοι τους περάσανε μια σειρά από δυνατές δοκιμασίες. Κάθε μια απαιτούσε μία ξεχωριστή ικανότητα από το οπλοστάσιο των bartender: τεχνική, προσωπικότητα, γνώση των spirits, αλλά και το πόσο καλά λειτουργούν υπό πίεση. Σε πρώτη φάση έπρεπε να ετοιμάσουν τρία μενού για απεριτίφ, στη συνέχεια να χρησιμοποιήσουν το digestif trolley σερβίροντας στους κριτές ένα ποτό. Ακολούθησε το «Shape of Future», με τρείς προτάσεις τους για τα μελλοντικά cocktails και μετά το «The bartenders room challenge», όπου τους περίμεναν 8 διαφορετικά ουίσκι για να τα αναγνωρίσουν. Καθοριστική ήταν η δοκιμασία «The pool party», όπου έπρεπε μόνοι τους να διαμορφώσουν το χώρο και το concept των cocktails. Αντιμετώπισαν επίσης και την πίεση του ρολογιού με στόχο να δημιουργήσουν μέχρι και δεκατέσσερα άψογα cocktail σε χρόνο 10 λεπτών.

H Jennifer τράβηξε την προσοχή και τον θαυμασμό όλων σε όλες τις δύσκολες δοκιμασίες ˙ εκεί όμως που τους άφησε πραγματικά άφωνους ήταν στο τελευταίο στάδιο όπου έπρεπε μέσα σε ένα 24ώρο να στήσει το δικό της pop up bar. Στο θεματικό της bar «The Steampunk» παρουσίασε πειραγμένα τα κλασικά cocktail με σπιτικά γαλακτώματα, cola και οργανικά προϊόντα που εντυπωσίασαν.
Η ίδια δήλωσε «Έχω μείνει έκπληκτη – είναι τόσο μεγάλη τιμή το να κερδίζεις τον τίτλο του Καλύτερου Bartender στον Κόσμο – ειδικά όταν συναγωνίζεσαι με τόσο ταλαντούχους bartender από όλη την υφήλιο. Αυτή η εβδομάδα με ενέπνευσε ώστε να συνεχίσω να εξερευνώ τα όρια των γεύσεων, καθώς και τρόπους με τους οποίους τα cocktail μπορούν να αγκαλιάσουν όλες τις αισθήσεις. Ανυπομονώ για τις εμπειρίες που μου επιφυλάσσει το μέλλον!»

Χρυσούλα Κυριακοπούλου [email protected]


Spirit News