× Ο θεσμός Οι nominations του 2019 Τα βραβευμένα bars του 2018 Spirit News Χορηγοί

Jameson Caskmates

Όταν το ουίσκι συναντάει τη μπίρα

Δημοσιεύτηκε στις 24/01/2017

Το γνωστό ιρλανδέζικο ουίσκι μας συστήνει μια καινούρια πιο προχωρημένη εκδοχή του, που παντρεύει δυο ιρλανδέζικες παραδόσεις, το ουίσκι και τη μπίρα σε μια ετικέτα…

Το καινούργιο Jameson Caskmates παλαιώνεται σε βαρέλια που πριν φιλοξενούσαν stout μπίρα. Οι Ιρλανδοί συνήθιζαν μετά τη δουλειά τους να ξεδιψάνε με μια μπίρα και να χαλαρώνουν με ένα ποτήρι ουίσκι. Ο Master Distiller του Jameson Dave Quinn, εμπνευσμένος από αυτή την αγαπημένη τοπική καθημερινότητα, συνεργάστηκε με τον Shane Long, master brewer της μικροζυθοποιίας Franciscan Well και δημιούργησαν μαζί μια νέα ιντριγκαδόρικη κατηγορία. Ο Dave έστειλε βαρέλια, στα οποία είχε φιλοξενηθεί Jameson στη μικροζυθοποιία και αφού παλαίωσε αρχικά σε αυτά η δική τους stout, τα έστειλαν πίσω στον Dave. Σε αυτά τα βαρέλια με τα αρώματα της stout, παλαιώθηκε μια μικρή ποσότητα Jameson και το αποτέλεσμα είναι το συναρπαστικό Jameson Caskmates.

To αποτέλεσμα είναι εκρηκτικό. Στη μύτη σκάνε αρώματα καφέ, κακάο, καραμέλας, μαζί με νότες μπαχαρικών, τραγανών φρούτων, ξηρών καρπών και πράσινου τσαγιού. Το στόμα έχει φοβερή υφή και ιδιαίτερη πολυπλοκότητα, που εμπλουτίζεται με την επίδραση του λυκίσκου. Αξίζει να του δώσετε χρόνο και να το δοκιμάσετε σκέτο ή με λίγο πάγο.

Χρυσούλα Κυριακοπούλου [email protected]


Spirit News