× Ο θεσμός Απονομή 2020 Τα βραβευμένα bars του 2020 Οι nominations του 2020 Spirit News Τα βραβευμένα bars των προηγουμένων ετών Χορηγοί

Brugal 1888: το super premium ρούμι, που το θέλεις σκέτο

Χαρίστε τα αρώματα της γιορτής σε ένα μπουκάλι

Δημοσιεύτηκε στις 21/12/2017

Το ρούμι είναι από τα spirits, που μας βγάζουν το πνεύμα των γιορτών. Για να ανεβάσουμε τις στροφές της απόλαυσης και το christmas mood, δοκιμάζουμε μια super premium εκδοχή, το Brugal 1888…

Ανακαλύψτε την πιο festive περίοδο, τα αρώματα και τις γεύσεις της Καραϊβικής και μοιρασθείτε τα με τα αγαπημένα σας πρόσωπα.

Ένα πρωτοποριακό ρούμι

Αυτές τις γιορτές μπορούμε να ξεφύγουμε από την πεπατημένη και να τολμήσουμε με πρωτότυπα δώρα και εορταστικά μενού, αναπάντεχα ζευγαρωμένα. Πώς θα σας φαινόταν να προσφέρετε ένα εκλεκτό ρούμι στους καλεσμένους σας; Το Brugal 1888 είναι πληθωρικό και θα σας δώσει extra πόντους.
Το κεχριμπαρένιο απόσταγμα ανήκει στην οικογένεια Brugal, με καταγωγή την Δομινικανή Δημοκρατία και έχει πολλά χαρίσματα, που αξίζουν περισσότερες από μια δοκιμές. Αυτό που το κάνει σίγουρα να ξεχωρίζει, είναι η αρωματική δυναμική, η στρογγυλή δομή και η μεγάλη επίγευση που απολαμβάνεται σε κάθε γουλιά. Αυτή, μάλιστα, είναι και η καινοτομία του. Πρόκειται για το πρώτο ρούμι διπλής ωρίμανσης, που δημιουργήθηκε για να πίνεται σκέτο, σε θερμοκρασία δωματίου από εκπαιδευμένους ουρανίσκους.

Τα δυνατά σημεία του Brugal 1888

Αξίζει να κάνουμε μια βαθύτερη γνωριμία με το Brugal, αρχής γενομένης από την ιδιαίτερη διαδικασία παραγωγής του. Πέρα από τις εξαιρετικές πρώτες ύλες και την προσεγμένη απόσταξη, στεκόμαστε στη μοναδική διπλή παλαίωση, που το προικίζει με πληθωρικές νότες, αρωματικές και γευστικές. Τα πρώτα οκτώ χρόνια ξεκουράζεται σε χειροποίητα αμερικάνικα βαρέλια, που πριν φιλοξενούσαν Bourbon. Αυτή η παραμονή του δίνει αξιοσημείωτο βάθος και σύνθετα αρώματα. Ακολουθεί η δεύτερη περίοδος ωρίμανσης για έξι χρόνια, αυτή τη φορά σε first fill ευρωπαϊκά βαρέλια Sherry. Βγαίνοντας από εκεί, έχει κερδίσει σε ένταση, απαλότητα και γλυκύτητα. Στο τελικό στάδιο, την εμφιάλωση, ενδιαφέρον πολύ έχει το packaging με το εντυπωσιακό μεταλλικό πλέγμα να αγκαλιάζει το μπουκάλι.

Γευσιγνωσία και οδηγίες σερβιρίσματος

Για να απελευθερωθεί όλο το μπουκέτο του Brugal 1888, πρέπει να ακολουθήσουμε μια συναρπαστική ιεροτελεστία, που εμπλουτίζει ακόμα περισσότερο την εμπειρία της δοκιμής. Ετοιμαστείτε να παίξετε με το ζεστό και το δροσερό!
Στην πρώτη περίπτωση βάλτε σε ένα old fashioned ποτήρι βραστό νερό και ανακατέψτε το για τρία λεπτά. Μετά, αφαιρέστε το νερό και προσθέστε το 1888. Με την θερμότητα θα αρχίσουν να σκάνε γοητευτικά αρώματα καφέ, βανίλιας και σταφίδας μαζί με νότες φρούτων.


Στη δεύτερη, τοποθετείτε ένα κομμάτι πάγο στο ποτήρι, το αφήνετε 60 δευτερόλεπτα και το αφαιρείτε. Μετά βάζετε πάλι το 1888. Αυτή τη φορά, στον ουρανίσκο σκάνε πιο παιχνιδιάρικες νότες κίτρου, κόκκινων φρούτων, ροδάκινου και καραμέλας. Κάντε τις δοκιμές και με την παρέα σας και ανάλογα με τη διάθεση και τα γούστα διαλέξτε με ποια θα συνεχίσετε.
Μια ιδέα είναι να συνοδεύσετε τα πιάτα του γιορτινoύ dinner με το θερμό Brugal 1888 και να φρεσκάρετε στο φινάλε τον ουρανίσκο σας με την δροσερή παραλλαγή.

Αμέσως μετά τις γιορτές στις 11 Ιανουαρίου, θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε το Brugal 1888 στο μεγάλο πάρτυ που διοργανώνεται στο CHE, σε έναν άκρως exotic χώρο, που σε μεταφέρει κατευθείαν στην Καραϊβική. Λαμβάνοντας μέρος στον διαγωνισμό του Αθηνοράματος, ένας τυχερός από εσάς θα κερδίσει ένα δείπνο για δύο συνοδεία με Brugal 1888. Σπεύσατε!


CHE, Καραισκου 51, Πειραιάς

CHE CHE

Χρυσούλα Κυριακοπούλου [email protected]


Spirit News