× Ο θεσμός Απονομή 2020 Τα βραβευμένα bars του 2020 Οι nominations του 2020 Spirit News Τα βραβευμένα bars των προηγουμένων ετών Χορηγοί

Φυσαλίδες στα cocktails, η δυνατή τάση

Το Perrier κάνει sparkling strike μπαίνοντας σε λαμπερές μείξεις με υπογραφή!

Δημοσιεύτηκε στις 12/01/2018

Τρεις κορυφαίοι bartenders επιστρατεύουν το ταλέντο και τη δημιουργικότητά τους κι ετοιμάζουν τις πιο παιχνιδιάρικες συνταγές, με Perrier…

To νούμερο ένα φυσικό ανθρακούχο νερό μπορεί να παίξει καταλυτικό ρόλο στις συνταγές cocktails, ενισχύοντας τα αρώματα και τη γεύση των υπόλοιπων συστατικών. Τρεις από τους πιο καταξιωμένους bartenders επιστρατεύουν το ταλέντο και τη δημιουργικότητά τους και μας δίνουν γοητευτικές, παιχνιδιάρικες συνταγές με Perrier. Εύκολες, για να τις κάνουμε κι εμείς ή να τους επισκεφτούμε στις μπάρες τους να τις  δοκιμάσουμε.

Dalliance House, Νίκος Θωμάς

Στο υπέρκομψο bar restaurant της Κηφισιάς, ο bartender Νίκος Θωμάς σερβίρει ποτά με ξεκάθαρα αρώματα. Στις μείξεις του τα υλικά αναδεικνύονται, ξεχωρίζουν και δημιουργούν ενδιαφέρον after taste. Τις ζωηρές φυσαλίδες, ειδικά όταν προέρχονται από ένα διάσημο φυσικό ανθρακούχο νερό, τις προτιμά, γιατί μπορεί να φτιάξει με αυτές διαφορετικές συνταγές, που ταιριάζουν για κάθε ώρα της ημέρας.

Γι αυτό, μας προτείνει τρία ποτά με Perrier, ένα για να ξεκινήσουμε καλά και με  ενέργεια τη μέρα μας, ένα για νόστιμο aperitivo κι ένα για να φρεσκάρουμε τα πιάτα του βραδινού μας.


 

Cocktails Nίκου Θωμά

Brunch


Lady in Red


Υλικά
50 ml Gin
20ml χυμό καρότου
40 ml χυμό σαγκουίνι
40 ml χυμό παντζάρι
60 ml χυμό ντομάτας
10 ml χυμό λεμονιού
10 ml σιρόπι ζάχαρης
5 δόσεις Tabasco
αλάτι και πιπέρι
Perrier
Εκτέλεση: βάζουμε όλα τα υλικά στο shaker εκτός από το Perrier, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε σε ποτήρι highball με γαρνιτούρα φλούδα λεμονιού και μαϊντανό.


Aperitivo


Mafia Mojito Project


Υλικά
40 ml Campari
20 ml λευκό ρούμι
20 ml χυμό λάιμ
10 ml σιρόπι ζάχαρης
8-10 φύλλα μέντας
απογεμίζουμε με Perrier
Εκτέλεση: βάζουμε όλα τα υλικά στο shaker εκτός από το Perrier, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε σε ποτήρι collins, απογεμίζουμε με Perrier και προσθέτουμε γαρνιτούρα φύλλα μέντας.


Dinner


Derby Fizz


Υλικά
50 ml Scotch
8 ml χυμό λεμόνι
8 ml σιρόπι ζάχαρης
5 ml Curacao
15m ασπράδι αβγού
απογεμίζουμε με Perrier
Εκτέλεση: βάζουμε όλα τα υλικά στο shaker, χωρίς πάγο και στη συνέχεια σερβίρουμε σε ποτήρι collins, συμπληρώνουμε με Perrier και προσθέτουμε γαρνιτούρα φλούδα λεμονιού.

Theory Bar and More, Λορέτα Τόσκα

Μια από τις πιο γνωστές και ταλαντούχες κυρίες πίσω από τις μπάρες, η Λορέτα Τόσκα, δεν σταματάει να μας εντυπωσιάζει με τις ευρηματικές ιδέες της. Στο κατάλογο του Theory με τίτλο Voyager, δίνει ρεσιτάλ δημιουργικότητας και φαντασίας.

Με έμπνευση τα ταξίδια του διαστημόπλοιου Voyager 1 και 2 ετοίμασε εννιά cocktail για τον κάθε πλανήτη του ηλιακού συστήματος και 3 με χαμηλό αλκοόλ για τους τρεις δορυφόρους των πλανητών. Το εντυπωσιακό είναι, ότι για κάθε cocktail του καταλόγου έχει δημιουργηθεί και ένα ξεχωριστό γευστικό φάσμα για να περιγράψει το γευστικό του προφίλ. Ανάμεσα στα cocktail που ξεχωρίζουν είναι και αυτά με το Perrier.

Cocktails Λορέτας Τόσκα

Americano #not


Υλικά
30 ml μαστίχα μαγειρεμένη sous vide με χαμομήλι 
30 ml Luxardo bitter
60 ml Perrier λεμόνι
Εκτέλεση: σε ένα ποτήρι ανάμειξης προσθέτουμε όλα τα υλικά και τα ανακατεύουμε. Σερβίρουμε σε ποτήρι old fashioned και γαρνίρουμε με φλούδα λεμονιού και χαμομήλι.


Other way


Υλικά
30 ml Roots Herb Spirit
30 ml Campari
30 ml Rye Whiskey
20 ml φρέσκο χυμό γκρέιπφρουτ  
50 ml Perrier
Εκτέλεση: σε ένα ποτήρι ανάμειξης προσθέτουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε καλά. Σερβίρουμε σε ποτήρι highball και γαρνίρουμε με φλούδα λεμονιού και αστεροειδή γλυκάνισο.

A For Athens, Θοδωρής Πύριλλος

Αυτή τη φορά, ο αστείρευτος Θοδωρής Πύριλλος μας ταξιδεύει με τη λίστα cocktails του Α for Athens, στην Οδύσσεια. Tα υλικά που χρησιμοποιεί είναι εμπνευσμένα από το ταξίδι του Οδυσσέα και οι συνταγές που προκύπτουν είναι ιδιαίτερες και πρωτότυπες. Θα ζήσετε μια εκπληκτική εμπειρία δοκιμάζοντας κάθε μείξη και σίγουρα θα απολαύσετε αλλιώς το Ομηρικό έπος.

Είναι απίστευτο το πόσο μελετάει ο Θοδωρής και πόσο καλά διαχειρίζεται τα συστατικά, τα ανακατεύει και προκαλεί αρμονικές εκρήξεις. Σε αρκετές από αυτές πρωταγωνιστεί το Perrier. Aγαπημένο συστατικό του Θοδωρή για ισορροπημένα, δροσερά και ευχάριστα ποτά. Δυο από αυτές τις συνταγές τις μοιράζεται μαζί μας.

Cocktails Θοδωρή Πύριλλου

Suffering Bastard


Υλικά
40ml Tanqueray Ten
15ml Βulleit Bourbon
25ml ginger και cordial αχλαδιού 
20ml χυμό λάιμ
Perrier λεμόνι
Εκτέλεση: προσθέτουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε καλά. Σερβίρουμε σε ποτήρι για mule και απογεμίζουμε με το Perrier λεμόνι.


Cosmo Highball


Υλικά
50ml Bombay Sapphire
20ml cordial raspberry ενισχυμένο με Aperol
15ml χυμός λεμονιού
Perrier με αρώματα εσπεριδοειδών
Εκτέλεση: όλα τα υλικά ανακατεύονται και σερβίρονται σε ποτήρι highball.

Χρυσούλα Κυριακοπούλου [email protected]


Spirit News