Ο αριστοκρατικός χώρος με την πατίνα του κλασικού δίνει στο «42» τον τίτλο ενός από τα πιο όμορφα και διαχρονικά μπαρ της χώρας. Πρωταγωνιστής εδώ, όμως, είναι τα άψογα κοκτέιλ που ετοιμάζει η μπάρα, είτε κλασικά είτε από τη signature λίστα με δημιουργίες του πολυβραβευμένου Σπύρου Κερκύρα, ενώ ιδιαίτερη μνεία αξίζει στο bar food, το οποίο επιμελείται ο Σταμάτης Μαρμαρινός.
Iδιοκτήτης: Σπύρος Κερκύρας
Bar Manager: Σπύρος Κερκύρας
Head Bartender: Θάνος Καρεκλάς
Bartender: Γιώργος Δημόπουλος, Δημήτρης Κασβίκης
Κολοκοτρώνη 3, κέντρο
2130052153
https://www.facebook.com/42barstronomy.athens/
Κάθε γευσιγνωστική επίσκεψη της επιτροπής των αθηνόραμα Bar Awards ολοκληρώνεται με δυο κοκτέιλ on the spot, που ενεργοποιούν τη φαντασία και αξιολογούν την ετοιμότητα των bartenders. Στο ένα πρωταγωνιστεί η Mdry Mastiha από την ιδιαίτερη σειρά The Local Spirit Project (Mdry, Άδολο, Τσίπουρο Δεκαράκι) και στο άλλο το δροσερό Perrier.
Στο «MoMix» o Άρης Χατζηαντωνίου αξιοποίησε με γρήγορα αντανακλαστικά τις οδηγίες της επιτροπής για ένα mocktail πικάντικο, όξινο και πικρό, με πρωταγωνιστή το αναζωογονητικό Perrier, και δημιούργησε ένα συναρπαστικό, γεμάτο εντάσεις ποτό χωρίς αλκοόλ. Πρώτα έβαλε ένα πρωτότυπο σιρόπι κρεμμυδιού και το ανακάτεψε με διάφορα μπαχαρικά και φρέσκα εσπεριδοειδή, πρόσθεσε λίγες σταγόνες από σέλερι bitters και τόνωσε όλα τα συστατικά γεμίζοντας το ψηλόλιγνο ποτήρι με Perrier.
Ζητήσαμε από τον Ευάγγελο Πάκιο στο «Blue Gin» ένα κοκτέιλ με βάση την Mdry Mastiha κι επιπλέον αρώματα από την Ήπειρο και μας έκανε ένα ταξίδι ανάμεσα στη Μεσόγειο και στα προικισμένα βουνά του Ζαγορίου. Γέμισε το φινετσάτο ποτήρι με το ιδιαίτερο spirit μαστίχας αρωματισμένο με μολόχα κι ενίσχυσε την τοπικότητα με ένα φοβερό σπιτικό λικέρ λεμονανθού. Το highlight είναι ότι, καθώς πρόσθετε λίγο λίγο τόνικ, το κοκτέιλ άλλαζε χρώμα: από ροζ έγινε μοβ και μετά λευκό.