Πολύχρωμο, νεανικό και χαρούμενο, ένα στέκι για cocktails που σε ταξιδεύουν υπό το άγρυπνο βλέμμα του John Coltrane. Η αρτίστικη, έθνικ «Μαϊμού» κατέχει ζηλευτή θέση στην bar σκηνή του Χαλανδρίου, αλλά αυτό δεν της αρκεί για να εφησυχάσει. Το φετινό της ατού είναι η γερή μεταγραφή του Αλέξη Κοντίνη στην μπάρα, για κοκτέιλ εμπειρίες που σε ταξιδεύουν συχνά προς Μεξικό. Τολμηρές μείξεις και πρωτότυπα υλικά, προς τέρψιν του νεανικού και εναλλακτικού κοινού της.
Iδιοκτήτης: Κωνσταντίνος Μαμάκος, Κωνσταντίνος Μαμάκος
Head Bartender: Αλέξης Κοντίνης
Bartender: Μιχάλης Μπικούλης, Ιωάννης Βαρδάκης, Μαρία Σκαπέρα, Στέλλα Βάσια, Χάρης Κορνελάκης
Θουκυδίδου 7Α, Χαλάνδρι
2106843279
facebook.com/maimou.cocktailbar
Οι χορηγοί των αθηνόραμα Bar Awards - Shaker Trophy 2017 συμμετείχαν ενεργά σε όλο το φετινό σαφάρι. Ειδικότερα το Perrier και το Lipton Ice tea, κατά τη διάρκεια της αξιολόγησης των bar της Ελλάδας, αποτέλεσαν τον καμβά για ευρηματικά tailor made cocktails, χωρίς αλκοόλ. Δοκιμάσαμε πολλές ωραίες εκδοχές, οι καλύτερες βραβεύτηκαν από το Perrier και τη Lipton.
Στο «Baba Au Rum», με φόντο τους φοίνικες και εισιτήριο το on the spot cocktail Tiki Soda, κάναμε ένα απολαυστικό εξωτικό ταξίδι. Το Perrier μπήκε σε ποτήρι highball και ανακατεύτηκε με το ιδιαίτερο τροπικό σιρόπι μαρακούγια, αρωματικό κεράσι, πικάντικο μπαχάρι και ζωηρά εσπεριδοειδή. Οι παιχνιδιάρικες φυσαλίδες του Perrier ανέβασαν τις εντάσεις στον ουρανίσκο ακόμα παραπάνω και κέρδισαν τις εντυπώσεις. Το αποτέλεσμα, ένα ευχάριστο cocktail χωρίς αλκοόλ, αλλά γεμάτο πλούσιες και σύνθετες νότες που μένουν ως επίγευση και σε κάνουν να περνάς καλά.
Στο «Borsalino» ο Σταμάτης Σταματιάδης ακολούθησε πιστά τις οργανοληπτικές κατευθύνσεις της επιτροπής και χτύπησε στο σέικερ το απόλυτο customize cocktail. Βασικό στοιχείο της επιτυχημένης γεύσης, το Lipton Ice tea λεμόνι, που έκανε εξαιρετικό ντουέτο με το μέλι, το χρένο και το βασιλικό. H καλή οξύτητα του τσαγιού έδωσε έχτρα φρεσκάδα και όγκο στο no alcohol cocktail και ισορρόπησε με μαγικό τρόπο τη γλυκύτητα του μελιού. Αξίζει κάποιος να το δοκιμάσει, ως εναλλακτικό aperitivo, και να φρεσκάρει αμέσως τον ουρανίσκο του. Το μυστικό είναι το Lipton να είναι παγωμένο και να ανακατευτεί καλά με το μέλι.