Το μπαρ σε πρώτο πλάνο, απόλυτα συμβατό με το ντεκόρ, το φουλ του ξύλου, τον μπλε εσωτερικό κήπο, τις πολύχρωμες λεπτομέρειες και την ανοιχτή κουζίνα... Το «Nikkei» έκανε το Περού μόδα κι έβαλε στο παιχνίδι τα ethnic cocktails. Η επιβλητική μορφή της Μαίρης Ταλαιπώρου στο μπαρ και οι περουβιανές προτάσεις του Σπύρου Κερκύρα στο shaker δίνουν άλλη απόχρωση στην εμπειρία «Nikkei». Απόδειξη το εκπληκτικό Nikkei sour που κάνει εξαιρετικό ζευγάρι με το πολύ καλό ceviche.
Iδιοκτήτης: Γιάννης Μωράκης, Γιώργος Μελισσάρης
, Γιάννης Μωράκης , Γιώργος Κωνσταντίνου, Γιώργος Μελισσάρης
Επιμέλεια λίστας: Σπύρος Κερκύρας , Σπύρος Κερκύρας
Head Bartender: Μαίρη Ταλαιπώρου
Bartender: Μαίρη Ταλαιπώρου
Λεβέντη 3, Κολωνάκι
2107239366
www.facebook.com/Nikkei-Peruvian-Resto-Bar
Οι χορηγοί των αθηνόραμα Bar Awards - Shaker Trophy 2017 συμμετείχαν ενεργά σε όλο το φετινό σαφάρι. Ειδικότερα το Perrier και το Lipton Ice tea, κατά τη διάρκεια της αξιολόγησης των bar της Ελλάδας, αποτέλεσαν τον καμβά για ευρηματικά tailor made cocktails, χωρίς αλκοόλ. Δοκιμάσαμε πολλές ωραίες εκδοχές, οι καλύτερες βραβεύτηκαν από το Perrier και τη Lipton.
Στο «Baba Au Rum», με φόντο τους φοίνικες και εισιτήριο το on the spot cocktail Tiki Soda, κάναμε ένα απολαυστικό εξωτικό ταξίδι. Το Perrier μπήκε σε ποτήρι highball και ανακατεύτηκε με το ιδιαίτερο τροπικό σιρόπι μαρακούγια, αρωματικό κεράσι, πικάντικο μπαχάρι και ζωηρά εσπεριδοειδή. Οι παιχνιδιάρικες φυσαλίδες του Perrier ανέβασαν τις εντάσεις στον ουρανίσκο ακόμα παραπάνω και κέρδισαν τις εντυπώσεις. Το αποτέλεσμα, ένα ευχάριστο cocktail χωρίς αλκοόλ, αλλά γεμάτο πλούσιες και σύνθετες νότες που μένουν ως επίγευση και σε κάνουν να περνάς καλά.
Στο «Borsalino» ο Σταμάτης Σταματιάδης ακολούθησε πιστά τις οργανοληπτικές κατευθύνσεις της επιτροπής και χτύπησε στο σέικερ το απόλυτο customize cocktail. Βασικό στοιχείο της επιτυχημένης γεύσης, το Lipton Ice tea λεμόνι, που έκανε εξαιρετικό ντουέτο με το μέλι, το χρένο και το βασιλικό. H καλή οξύτητα του τσαγιού έδωσε έχτρα φρεσκάδα και όγκο στο no alcohol cocktail και ισορρόπησε με μαγικό τρόπο τη γλυκύτητα του μελιού. Αξίζει κάποιος να το δοκιμάσει, ως εναλλακτικό aperitivo, και να φρεσκάρει αμέσως τον ουρανίσκο του. Το μυστικό είναι το Lipton να είναι παγωμένο και να ανακατευτεί καλά με το μέλι.