Η πρώτη vermuteria της Αθήνας αγκαλιάστηκε από το κοινό και δικαίωσε ήδη το όνομα και τον προσανατολισμό της, με τις ακαταμάχητες χειροποίητες μείξεις του expert Μανώλη Λυκιαρδόπουλου, μια αξιοζήλευτη συλλογή βερμούτ, διάσημο brunch και ένα χώρο στιλάτο, με ιταλικό αέρα, που συγκεντρώνει φανατικούς φίλους από το πρωί μέχρι αργά τη νύχτα.
Iδιοκτήτης: Γιώργος Καίσαρης , Θανάσης Τσουνάκας, Λευτέρης Γεωργόπουλος, Μανώλης Λυκιαρδόπουλος
Head Bartender: Μανώλης Λυκιαρδόπουλος
Bartender: Αλέξανδρος Στεπτσένκο, Λευτέρης Δημητρακόπουλος, Φίλιππος Τασούλας
Σκουλενίου 2, κέντρο
2103314674
facebook.com/Odori-Vermuteria-Di-Atene-1020486714694919
Κάθε γευσιγνωστική επίσκεψη της επιτροπής των αθηνόραμα Bar Awards ολοκληρώνεται με δυο κοκτέιλ on the spot, που ενεργοποιούν τη φαντασία και αξιολογούν την ετοιμότητα των bartenders. Στο ένα πρωταγωνιστεί η Mdry Mastiha από την ιδιαίτερη σειρά The Local Spirit Project (Mdry, Άδολο, Τσίπουρο Δεκαράκι) και στο άλλο το δροσερό Perrier.
Στο «MoMix» o Άρης Χατζηαντωνίου αξιοποίησε με γρήγορα αντανακλαστικά τις οδηγίες της επιτροπής για ένα mocktail πικάντικο, όξινο και πικρό, με πρωταγωνιστή το αναζωογονητικό Perrier, και δημιούργησε ένα συναρπαστικό, γεμάτο εντάσεις ποτό χωρίς αλκοόλ. Πρώτα έβαλε ένα πρωτότυπο σιρόπι κρεμμυδιού και το ανακάτεψε με διάφορα μπαχαρικά και φρέσκα εσπεριδοειδή, πρόσθεσε λίγες σταγόνες από σέλερι bitters και τόνωσε όλα τα συστατικά γεμίζοντας το ψηλόλιγνο ποτήρι με Perrier.
Ζητήσαμε από τον Ευάγγελο Πάκιο στο «Blue Gin» ένα κοκτέιλ με βάση την Mdry Mastiha κι επιπλέον αρώματα από την Ήπειρο και μας έκανε ένα ταξίδι ανάμεσα στη Μεσόγειο και στα προικισμένα βουνά του Ζαγορίου. Γέμισε το φινετσάτο ποτήρι με το ιδιαίτερο spirit μαστίχας αρωματισμένο με μολόχα κι ενίσχυσε την τοπικότητα με ένα φοβερό σπιτικό λικέρ λεμονανθού. Το highlight είναι ότι, καθώς πρόσθετε λίγο λίγο τόνικ, το κοκτέιλ άλλαζε χρώμα: από ροζ έγινε μοβ και μετά λευκό.