Έχουν πάντα ιδιαίτερο ενδιαφέρον οι θεματικές και πολύ κονσεπτικές λίστες που λανσάρει ο Μανώλης Λυκιαρδόπουλος στο μόνιμα γεμάτο μπαρ της Σκουλενίου, και η τελευταία του δεν ξεφεύγει από τον κανόνα. Και μόνο που ξεφυλλίζεις τον κατάλογο με τίτλο «Go Native» ταξιδεύεις προς κάθε μεριά της Ελλάδας, καθώς στόχος του ταλαντούχου bartender είναι να αναδείξει τις εκλεκτές πρώτες ύλες από μικρούς παραγωγούς, οι οποίες γίνονται βάση για πολλά και δημιουργικά κοκτέιλ. Είναι μάλιστα χωρισμένες σε τέσσερις κατηγορίες -φρούτα και λαχανικά, βότανα και μπαχαρικά, αποστάγματα, ξηροί καρποί και γαλακτοκομικά-, έχοντας στο τέλος ένα επεξηγηματικό γλωσσάρι σχετικά με τις ιδιότητες και την προέλευσή τους. Η βόλτα ξεκινά με pop και παιχνιδιάρικες προτάσεις σαν το Tsoureki Negroni με τσίπουρο Δεκαράκι, το Καϊμάκι Vissino με μαστίχα Skinos και το Espresso OPA Martini, με βότκα αρωματισμένη με μουστοκούλουρο, αλλά μπαίνει και σε ιδιαιτέρως απαιτητικά μονοπάτια αν ακολουθήσετε την σοφιστικέ οδό του Aegean Wet, που μπλέκει μοναδικά ένα Dry Martini με ηλιόλουστες νότες από τσίπουρο, κάπαρη, ελιές και κρίταμο τουρσί.
Iδιοκτήτης: Γιώργος Καίσαρης , Θανάσης Τσουνάκας, Λευτέρης Γεωργόπουλος, Μανώλης Λυκιαρδόπουλος
Head Bartender: Μανώλης Λυκιαρδόπουλος
Bartender: Αλέξανδρος Στεπτσένκο, Λευτέρης Δημητρακόπουλος, Φίλιππος Τασούλας
Σκουλενίου 2, κέντρο
2103314674
facebook.com/Odori-Vermuteria-Di-Atene-1020486714694919
Κάθε γευσιγνωστική επίσκεψη της επιτροπής των αθηνόραμα Bar Awards ολοκληρώνεται με ένα κοκτέιλ on the spot, που ενεργοποιεί τη φαντασία και αξιολογεί την ετοιμότητα των bartenders με πρωταγωνιστή τη δροσερή Schweppes.
Η αυθεντική βερμουτερία της Αθήνας ξέρει πολύ καλά να δημιουργεί απεριτίβο κοκτέιλ πλούσια σε φυσαλίδες και δεν ήθελε πολύ να εντυπωσιάσει τους κριτές της επιτροπής με την πρωτότυπη συνταγή του με Schweppes. Το κοτέιλ που παρουσίασε με όνομα «Βόλτα στην Αθήνα» έφερε τα πλούσια αρώματα της Μεσογείου, τη ρίγανη και το φασκόμηλο, τα οποία συμπληρώθηκαν άψογα από τις φυσαλίδες του Schweppes lemon.