Αυτός ο τσαλαπετεινός (το όνομα του μπαρ είναι η λατινική ονομασία του πτηνού) βγάζει μια πολύ ωραία φρεσκάδα. Οι παρέες μοιράζονται στα δυο αναπαλαιωμένα κτίρια και στην cosy αυλή από νωρίς το πρωί μέχρι το βράδυ και απολαμβάνουν φρέσκες μείξεις από τη Μάρφη Μπάλη και τη δυνατή ομάδα του «Upupa Εpops». Οι συνταγές των κοκτέιλ είναι σύγχρονες, παιχνιδιάρικες, και φτιάχνονται με φρέσκα υλικά, που ταιριάζουν με το συνοδευτικό bar food.
Iδιοκτήτης: Μάρφη Μπαλή, Πέτρος Μανώχης, Ρένος Γραμμένος
Bar Manager: Ζάχος Κυρίτσης
Bartender: Γιάννης Μυλωνάς, Θοδωρής Καρβουντζής, Λαέρτης Γκίνης, Πασχάλης Καψάλης
Αλκμήνης 7, Κ. Πετράλωνα
2121055214
facebook.com/upupaepopsthebar2016
Κάθε γευσιγνωστική επίσκεψη της επιτροπής των αθηνόραμα Bar Awards ολοκληρώνεται με δυο κοκτέιλ on the spot, που ενεργοποιούν τη φαντασία και αξιολογούν την ετοιμότητα των bartenders. Στο ένα πρωταγωνιστεί η Mdry Mastiha από την ιδιαίτερη σειρά The Local Spirit Project (Mdry, Άδολο, Τσίπουρο Δεκαράκι) και στο άλλο το δροσερό Perrier.
Στο «MoMix» o Άρης Χατζηαντωνίου αξιοποίησε με γρήγορα αντανακλαστικά τις οδηγίες της επιτροπής για ένα mocktail πικάντικο, όξινο και πικρό, με πρωταγωνιστή το αναζωογονητικό Perrier, και δημιούργησε ένα συναρπαστικό, γεμάτο εντάσεις ποτό χωρίς αλκοόλ. Πρώτα έβαλε ένα πρωτότυπο σιρόπι κρεμμυδιού και το ανακάτεψε με διάφορα μπαχαρικά και φρέσκα εσπεριδοειδή, πρόσθεσε λίγες σταγόνες από σέλερι bitters και τόνωσε όλα τα συστατικά γεμίζοντας το ψηλόλιγνο ποτήρι με Perrier.
Ζητήσαμε από τον Ευάγγελο Πάκιο στο «Blue Gin» ένα κοκτέιλ με βάση την Mdry Mastiha κι επιπλέον αρώματα από την Ήπειρο και μας έκανε ένα ταξίδι ανάμεσα στη Μεσόγειο και στα προικισμένα βουνά του Ζαγορίου. Γέμισε το φινετσάτο ποτήρι με το ιδιαίτερο spirit μαστίχας αρωματισμένο με μολόχα κι ενίσχυσε την τοπικότητα με ένα φοβερό σπιτικό λικέρ λεμονανθού. Το highlight είναι ότι, καθώς πρόσθετε λίγο λίγο τόνικ, το κοκτέιλ άλλαζε χρώμα: από ροζ έγινε μοβ και μετά λευκό.