Ο Γιάννης Κέδες στο λιλιπούτειο «Vogatsikou 3» της συμπρωτεύουσας μας ταξιδεύει στα καλύτερα μπαρ της Ευρώπης. Στον κατάλογό του τιμάει όλους τους μεγάλους ανθρώπους του χώρου με cocktails τους που έχουν βραβευτεί κι έχουν αφήσει εποχή. Σε αυτά προσθέτει μερικές δικές του μείξεις και το αποτέλεσμα είναι «fine drinking». Εκτός των άλλων όποιος βρεθεί εκεί πρέπει να δοκιμάσει το παλαιωμένο Negroni. Τόσο γεμάτο και αρωματικό που δεν θα το ξεχάσετε ποτέ!
Iδιοκτήτης: Γιάννης Κέδες, Γιάννης Κέδες, Κυριάκος Τζεβελέκος, Χάρης Χιτικούδης
Head Bartender: Γιάννης Κέδες
Bartender: Ανδρέας Γιαπράκος, Θοδωρής Μανώλας, Ανδρέας Γιαπράκος, Θοδωρής Μανώλας, Θωμάς Κανδυλιάρης
Βογατσικού 3, Θεσσαλονίκη
2310 222899
vogatsikou3.gr/
facebook.com/Vogatsikou3
Οι χορηγοί των αθηνόραμα Bar Awards - Shaker Trophy 2017 συμμετείχαν ενεργά σε όλο το φετινό σαφάρι. Ειδικότερα το Perrier και το Lipton Ice tea, κατά τη διάρκεια της αξιολόγησης των bar της Ελλάδας, αποτέλεσαν τον καμβά για ευρηματικά tailor made cocktails, χωρίς αλκοόλ. Δοκιμάσαμε πολλές ωραίες εκδοχές, οι καλύτερες βραβεύτηκαν από το Perrier και τη Lipton.
Στο «Baba Au Rum», με φόντο τους φοίνικες και εισιτήριο το on the spot cocktail Tiki Soda, κάναμε ένα απολαυστικό εξωτικό ταξίδι. Το Perrier μπήκε σε ποτήρι highball και ανακατεύτηκε με το ιδιαίτερο τροπικό σιρόπι μαρακούγια, αρωματικό κεράσι, πικάντικο μπαχάρι και ζωηρά εσπεριδοειδή. Οι παιχνιδιάρικες φυσαλίδες του Perrier ανέβασαν τις εντάσεις στον ουρανίσκο ακόμα παραπάνω και κέρδισαν τις εντυπώσεις. Το αποτέλεσμα, ένα ευχάριστο cocktail χωρίς αλκοόλ, αλλά γεμάτο πλούσιες και σύνθετες νότες που μένουν ως επίγευση και σε κάνουν να περνάς καλά.
Στο «Borsalino» ο Σταμάτης Σταματιάδης ακολούθησε πιστά τις οργανοληπτικές κατευθύνσεις της επιτροπής και χτύπησε στο σέικερ το απόλυτο customize cocktail. Βασικό στοιχείο της επιτυχημένης γεύσης, το Lipton Ice tea λεμόνι, που έκανε εξαιρετικό ντουέτο με το μέλι, το χρένο και το βασιλικό. H καλή οξύτητα του τσαγιού έδωσε έχτρα φρεσκάδα και όγκο στο no alcohol cocktail και ισορρόπησε με μαγικό τρόπο τη γλυκύτητα του μελιού. Αξίζει κάποιος να το δοκιμάσει, ως εναλλακτικό aperitivo, και να φρεσκάρει αμέσως τον ουρανίσκο του. Το μυστικό είναι το Lipton να είναι παγωμένο και να ανακατευτεί καλά με το μέλι.