Ο κομψός χώρος του Γιάννη Κέδε συγκεντρώνει όσους Θεσσαλονικείς (και όχι μόνο) αναζητούν μια fine drinking εμπειρία. Η cocktail list προτείνει βραβευμένες συνταγές Ελλήνων και ξένων mixologists που πρέπει να δοκιμάσεις έστω μία φορά στη ζωή σου. Ανάμεσά τους ξεχωρίζουν το παλαιωμένο Negroni και το homemade βερμούτ. Μερικές γουλιές από το καθένα προκαλούν αρωματικές εκρήξεις.
Iδιοκτήτης: Γιάννης Κέδες, Κυριάκος Τζεβελέκος, Χάρης Χιτικούδης
Head Bartender: Γιάννης Κέδες
Bartender: Ανδρέας Γιαπράκος, Θοδωρής Μανώλας, Θωμάς Κανδυλιάρης
Βογατσικού 3, Θεσσαλονίκη
2310 222899
vogatsikou3.gr/
facebook.com/Vogatsikou3
Κάθε γευσιγνωστική επίσκεψη της επιτροπής των αθηνόραμα Bar Awards ολοκληρώνεται με δυο κοκτέιλ on the spot, που ενεργοποιούν τη φαντασία και αξιολογούν την ετοιμότητα των bartenders. Στο ένα πρωταγωνιστεί η Mdry Mastiha από την ιδιαίτερη σειρά The Local Spirit Project (Mdry, Άδολο, Τσίπουρο Δεκαράκι) και στο άλλο το δροσερό Perrier.
Στο «MoMix» o Άρης Χατζηαντωνίου αξιοποίησε με γρήγορα αντανακλαστικά τις οδηγίες της επιτροπής για ένα mocktail πικάντικο, όξινο και πικρό, με πρωταγωνιστή το αναζωογονητικό Perrier, και δημιούργησε ένα συναρπαστικό, γεμάτο εντάσεις ποτό χωρίς αλκοόλ. Πρώτα έβαλε ένα πρωτότυπο σιρόπι κρεμμυδιού και το ανακάτεψε με διάφορα μπαχαρικά και φρέσκα εσπεριδοειδή, πρόσθεσε λίγες σταγόνες από σέλερι bitters και τόνωσε όλα τα συστατικά γεμίζοντας το ψηλόλιγνο ποτήρι με Perrier.
Ζητήσαμε από τον Ευάγγελο Πάκιο στο «Blue Gin» ένα κοκτέιλ με βάση την Mdry Mastiha κι επιπλέον αρώματα από την Ήπειρο και μας έκανε ένα ταξίδι ανάμεσα στη Μεσόγειο και στα προικισμένα βουνά του Ζαγορίου. Γέμισε το φινετσάτο ποτήρι με το ιδιαίτερο spirit μαστίχας αρωματισμένο με μολόχα κι ενίσχυσε την τοπικότητα με ένα φοβερό σπιτικό λικέρ λεμονανθού. Το highlight είναι ότι, καθώς πρόσθετε λίγο λίγο τόνικ, το κοκτέιλ άλλαζε χρώμα: από ροζ έγινε μοβ και μετά λευκό.