Το talk of the town spot της Πάτρας έγινε δέκα ετών και το γιόρτασε με το εντυπωσιακό 5 Senses Festival, ενεργοποιώντας τα περισσότερα μπαρ της πόλης. Με την ίδια ενέργεια κάθε χρόνο, ο Ιερώνυμος Γιακουμάτος και η ομάδα του μελετούν τις συνταγές της μπάρας και της κουζίνας. Ο φετινός κατάλογος είναι ακόμη πιο δυνατός, με μια συλλογή από εκρηκτικά παλαιωμένα κοκτέιλ, επτά signature συνταγές με ευρηματικά homemade συστατικά και μερικά twist κλασικών κοκτέιλ που αξίζουν τη δοκιμή.
Iδιοκτήτης: Ιερώνυμος Γιακουμάτος
Head Bartender: Αργύρης Σελιμάς
Bartender: Άγγελος Ξυπολιάς, Αλέξανδρος Ευαγγέλου, Αλέξανδρος Παπάκος
Αθανασίου Διάκου 31-35, Πάτρα
2610 362549
www.facebook.com/AbbeyKitchenBar
Κάθε γευσιγνωστική επίσκεψη της επιτροπής των αθηνόραμα Bar Awards ολοκληρώνεται με δυο κοκτέιλ on the spot, που ενεργοποιούν τη φαντασία και αξιολογούν την ετοιμότητα των bartenders. Στο ένα πρωταγωνιστεί η Mdry Mastiha από την ιδιαίτερη σειρά The Local Spirit Project (Mdry, Άδολο, Τσίπουρο Δεκαράκι) και στο άλλο το δροσερό Perrier.
Στο «MoMix» o Άρης Χατζηαντωνίου αξιοποίησε με γρήγορα αντανακλαστικά τις οδηγίες της επιτροπής για ένα mocktail πικάντικο, όξινο και πικρό, με πρωταγωνιστή το αναζωογονητικό Perrier, και δημιούργησε ένα συναρπαστικό, γεμάτο εντάσεις ποτό χωρίς αλκοόλ. Πρώτα έβαλε ένα πρωτότυπο σιρόπι κρεμμυδιού και το ανακάτεψε με διάφορα μπαχαρικά και φρέσκα εσπεριδοειδή, πρόσθεσε λίγες σταγόνες από σέλερι bitters και τόνωσε όλα τα συστατικά γεμίζοντας το ψηλόλιγνο ποτήρι με Perrier.
Ζητήσαμε από τον Ευάγγελο Πάκιο στο «Blue Gin» ένα κοκτέιλ με βάση την Mdry Mastiha κι επιπλέον αρώματα από την Ήπειρο και μας έκανε ένα ταξίδι ανάμεσα στη Μεσόγειο και στα προικισμένα βουνά του Ζαγορίου. Γέμισε το φινετσάτο ποτήρι με το ιδιαίτερο spirit μαστίχας αρωματισμένο με μολόχα κι ενίσχυσε την τοπικότητα με ένα φοβερό σπιτικό λικέρ λεμονανθού. Το highlight είναι ότι, καθώς πρόσθετε λίγο λίγο τόνικ, το κοκτέιλ άλλαζε χρώμα: από ροζ έγινε μοβ και μετά λευκό.