«Umi» σημαίνει θάλασσα και δεν υπάρχει πιο ταιριαστό όνομα από αυτό για το φωτεινό, στιλάτο μπαρ που σχεδιάστηκε αποκλειστικά από Ιάπωνα συνεργάτη των «Nobu». Στην τετράγωνη, στιβαρή μπάρα από λευκό μάρμαρο, ο Χάρης Γεωργόπουλος και η ομάδα του, πέρα από τις προσεγμένες εκτελέσεις κλασικών συνταγών, προτείνουν ευρηματικά, μίνιμαλ, φινετσάτα κοκτέιλ που παντρεύουν τη Μεσόγειο με την Άπω Ανατολή, προσφέροντας μια μοναδική fine drinking εμπειρία.
Iδιοκτήτης: Νίκος Ιωαννίδης, Τάσος Ιωαννίδης
Head Bartender: Χάρης Γεωργόπουλος
Bartender: Αλέξανδρος Αγγελής, Αντώνης Δελέντας, Θοδωρής Μάης
(ξεν. «Four Seasons Astir Palace Athens») Απόλλωνος 40, Βουλιαγμένη
2108960510
https://astir.gr/matsuhisa-athens/umi-bar/
Κάθε γευσιγνωστική επίσκεψη της επιτροπής των αθηνόραμα Bar Awards ολοκληρώνεται με δυο κοκτέιλ on the spot, που ενεργοποιούν τη φαντασία και αξιολογούν την ετοιμότητα των bartenders. Στο ένα πρωταγωνιστεί η Mdry Mastiha από την ιδιαίτερη σειρά The Local Spirit Project (Mdry, Άδολο, Τσίπουρο Δεκαράκι) και στο άλλο το δροσερό Perrier.
Στο «MoMix» o Άρης Χατζηαντωνίου αξιοποίησε με γρήγορα αντανακλαστικά τις οδηγίες της επιτροπής για ένα mocktail πικάντικο, όξινο και πικρό, με πρωταγωνιστή το αναζωογονητικό Perrier, και δημιούργησε ένα συναρπαστικό, γεμάτο εντάσεις ποτό χωρίς αλκοόλ. Πρώτα έβαλε ένα πρωτότυπο σιρόπι κρεμμυδιού και το ανακάτεψε με διάφορα μπαχαρικά και φρέσκα εσπεριδοειδή, πρόσθεσε λίγες σταγόνες από σέλερι bitters και τόνωσε όλα τα συστατικά γεμίζοντας το ψηλόλιγνο ποτήρι με Perrier.
Ζητήσαμε από τον Ευάγγελο Πάκιο στο «Blue Gin» ένα κοκτέιλ με βάση την Mdry Mastiha κι επιπλέον αρώματα από την Ήπειρο και μας έκανε ένα ταξίδι ανάμεσα στη Μεσόγειο και στα προικισμένα βουνά του Ζαγορίου. Γέμισε το φινετσάτο ποτήρι με το ιδιαίτερο spirit μαστίχας αρωματισμένο με μολόχα κι ενίσχυσε την τοπικότητα με ένα φοβερό σπιτικό λικέρ λεμονανθού. Το highlight είναι ότι, καθώς πρόσθετε λίγο λίγο τόνικ, το κοκτέιλ άλλαζε χρώμα: από ροζ έγινε μοβ και μετά λευκό.