Σε αυτό το απόλυτα Mexican σκηνικό η καλή Margarita είναι εκ των ων ουκ άνευ. Πράγματι, ο Σπύρος Πανόπουλος σερβίρει μια από τις καλύτερες της πόλης με ζηλευτή φινέτσα, ισορροπία και φρεσκάδα. Ωστόσο δεν είναι το μόνο κοκτέιλ που αξίζει να δοκιμάσει κάποιος από τη λίστα του «Amigos», που περιλαμβάνει μελετημένες παραλλαγές του Zombie, της Piña Colada και πολλών ακόμα tiki cocktails. Ακόμη πιο κοντά στον «εξωτικό» προορισμό σε φέρνουν τα nachos και οι fajitas που συνοδεύουν τα ποτά.
Iδιοκτήτης: Γιώργος Μαλτεζάκης, Ντίνος Μαλτεζάκης
Head Bartender: Σπύρος Πανόπουλος
Κύπρου 65Α, Γλυφάδα
2108983167
https://www.amigos.gr/
https://www.facebook.com/Amigos.gr/
Κάθε γευσιγνωστική επίσκεψη της επιτροπής των αθηνόραμα Bar Awards ολοκληρώνεται με δυο κοκτέιλ on the spot, που ενεργοποιούν τη φαντασία και αξιολογούν την ετοιμότητα των bartenders. Στο ένα πρωταγωνιστεί η Mdry Mastiha από την ιδιαίτερη σειρά The Local Spirit Project (Mdry, Άδολο, Τσίπουρο Δεκαράκι) και στο άλλο το δροσερό Perrier.
Στο «MoMix» o Άρης Χατζηαντωνίου αξιοποίησε με γρήγορα αντανακλαστικά τις οδηγίες της επιτροπής για ένα mocktail πικάντικο, όξινο και πικρό, με πρωταγωνιστή το αναζωογονητικό Perrier, και δημιούργησε ένα συναρπαστικό, γεμάτο εντάσεις ποτό χωρίς αλκοόλ. Πρώτα έβαλε ένα πρωτότυπο σιρόπι κρεμμυδιού και το ανακάτεψε με διάφορα μπαχαρικά και φρέσκα εσπεριδοειδή, πρόσθεσε λίγες σταγόνες από σέλερι bitters και τόνωσε όλα τα συστατικά γεμίζοντας το ψηλόλιγνο ποτήρι με Perrier.
Ζητήσαμε από τον Ευάγγελο Πάκιο στο «Blue Gin» ένα κοκτέιλ με βάση την Mdry Mastiha κι επιπλέον αρώματα από την Ήπειρο και μας έκανε ένα ταξίδι ανάμεσα στη Μεσόγειο και στα προικισμένα βουνά του Ζαγορίου. Γέμισε το φινετσάτο ποτήρι με το ιδιαίτερο spirit μαστίχας αρωματισμένο με μολόχα κι ενίσχυσε την τοπικότητα με ένα φοβερό σπιτικό λικέρ λεμονανθού. Το highlight είναι ότι, καθώς πρόσθετε λίγο λίγο τόνικ, το κοκτέιλ άλλαζε χρώμα: από ροζ έγινε μοβ και μετά λευκό.