× Ο θεσμός Οι nominations του 2019 Τα βραβευμένα bars του 2018 Spirit News Χορηγοί

El Jiron

Για «ψαγμένα» cocktails στην όμορφη μονοκατοικία του Ψυχικού

Το cafe bar –restaurant που άνοιξε πριν ένα χρόνο σε γνωστή μονοκατοικία του Ψυχικού με όμορφο κήπο (που προηγουμένως στέγαζε τον «Λωτό») έχει δημιουργήσει ήδη αίσθηση και έχει αποκτήσει τους θαμώνες του, που το γεμίζουν όλες τις ώρες.
Πίσω από την πολύχρωμη μπάρα ο γεμάτος ιδέες Δημήτρης Παπαϊωάννου φτιάχνει κοκτέιλ εναλλάσσοντας τεχνικές, αρωματικά βότανα και ενδιαφέροντα παλαιωμένα αποστάγματα που φυλάει στα βαρελάκια τους. Από τα κλασικά του κοκτέιλ μας ενθουσίασε το Negroni για την εξαιρετική αίσθηση τζιν, τις νότες εσπεριδοειδών και το home made βερμούτ που χρησιμοποιούν, ενώ από τα signatures ξεχωρίσαμε το Bolivian barrel με ρούμι για την πλούσια αίσθηση μπαχαρικών και το πολυσύνθετο χαρακτήρα του.
Η κουζίνα σερβίρει ελαφριά πιάτα με λάτιν αναφορές, ενώ μπορεί κανείς να πιει και ένα ποτήρι κρασί, συνοδεύοντάς το με κάποιο αλλαντικό από τη salumeria που βλέπει στο πράσινο του μπροστινού κήπου ή κάποια από τα ελληνικά ή εισαγόμενα τυριά του τρόλεϊ που έρχεται στο τραπέζι. Στα συν το ευγενικό σέρβις.

EL JIRON

Δημ. Βασιλείου & Γλαύκου 14, Νέο Ψυχικό
Τηλ. 2106717461

Χορηγοί

Υποστηρικτές

Οι nominations του 2019

Η λίστα των nominations δεν είναι τελική και ανανεώνεται συνεχώς