× Ο θεσμός Οι nominations του 2019 Τα βραβευμένα bars του 2018 Spirit News Χορηγοί

A for Athens

Το ταξίδι της Οδύσσειας σ’ ένα ποτήρι

Η συγκλονιστική θέα της Ακρόπολης, η βουτιά κάτω στο πιο ωραίο πλάνο της πλατείας Μοναστηρακίου, το μπλε του αττικού ουρανού τις ανέφελες μέρες, και μαζί ο Θοδωρής Πύριλλος σε ρόλο μαέστρου πίσω από την μπάρα, φτιάχνουν ένα μοναδικό  κοκτέιλ. Κι αν η θέα είναι το μεγάλο ατού του Α for Athens bar, στον τελευταίο όροφο του ομώνυμου ξενοδοχείου, τα ποτά είναι ένας εξίσου σπουδαίος λόγος για να το επισκεφθείς. Αν, πάλι, θελήσετε κάτι να τσιμπήσετε, η κουζίνα διαθέτει πλήρες μενού.


Η cosy χαμηλοτάβανη αίθουσα κατά μήκος της τζαμαρίας, δίνει σε όλους πρόσβαση στη θέα -για τον εξωτερικό χώρο, τους ζεστούς μήνες, δεν τίθεται θέμα βέβαια: η Αθήνα στο πιάτο -ή μάλλον στο ποτήρι. Και το ποτήρι έχει πολλά να διηγηθεί…  Ακολουθώντας ακόμα τα ταξίδια της πολύ πετυχημένης “Odyssey- a trip back to the roots” (βραβευμένης ήδη για το κορυφαίο cocktail list concept της), ο Θοδωρής Πύριλλος χτυπάει στο σέικερ κοκτέιλ που έχουν ήδη αγαπηθεί, μερικά μάλιστα δεν θα πρέπει να λείπουν από τις επόμενες λίστες.


Το Stormy Martini, για παράδειγμα, ένα εμπνευσμένο κοκτέιλ που φωνάζει “Μεσόγειο”, συνδυάζει αρωματικά τα φύκια με το κρίταμο, βγάζει θάλασσα και είναι ένα κοκτέιλ που δημιουργήθηκε για να μείνει. Και τι να πεις για το δυνατό, σαγηνευτικό Circe’s Potion, ένα πραγματικό “μαγικό φίλτρο”, που ταιριάζει ουίσκι, ρούμι και Metaxa με βινσάντο, ανανά και μαχλέπι και σε πάει μακρινά ταξίδια… Ο “κάτω κόσμος” -The Underworld, πάλι, ξεδιπλώνει μια από τις πιο πετυχημένες σελίδεςτης λίστας: κομψό, στιβαρό, και μαζί πρωτότυπο, με τις απαλές νότες καπνιστής μπίρας να του δίνουν εξωπραγματική αίσθηση.


Και το ταξίδι του Οδυσσέα με συνεχίζεται με πολλά ακόμα κοκτέιλ… μέχρι να ετοιμάσει ο Θωδωρής Πύριλλος την επόμενη, σίγουρα επιτυχημένη λίστα του.

A FOR ATHENS

Μιαούλη 2-4, Μοναστηράκι
Τηλ. 2103244244

Χορηγοί

Υποστηρικτές

Οι nominations του 2019

Η λίστα των nominations δεν είναι τελική και ανανεώνεται συνεχώς