× Ο θεσμός Οι nominations του 2019 Τα βραβευμένα bars του 2018 Spirit News Χορηγοί

Alexander’s Bar

Σπάνια spirits και ξεχωριστό service σε αριστοκρατικό σκηνικό

Δεν είναι να απορεί κανείς που βραβεύτηκε από το περιοδικό Forbes ως το καλύτερο μπαρ ξενοδοχείου στον κόσμο. Η ζεστή και χαλαρωτική του ατμόσφαιρα, η σπάνια ταπισερί του  18ου αιώνα που απεικονίζει την είσοδο του Μεγάλου Αλεξάνδρου στα Γαυγάμηλα και βρίσκεται πίσω από τον ξύλινο πάγκο του μπαρ δημιουργούν ένα classy περιβάλλον.


Αν σε όλα αυτά προσθέσουμε και το γεγονός ότι εδώ μπορεί να βρει κανείς μια εντυπωσιακή συλλογή από σπάνεις φιάλες, υψηλού γευστικού επιπέδου που ανεβάζουν πολύ ψηλά τη λίστα αλκοόλ του, σε συνδυασμό με μια παρουσίαση και ένα σέρβις που ταιριάζουν σε ένα εμβληματικό ξενοδοχείο, τότε μιλάμε για μια συνολική εμπειρία που τέρπει όλες τις αισθήσεις και σίγουρα αξίζει να τη ζήσει κανείς, τουλάχιστον για μια φορά, ακόμα κι αν το κλασικό δεν είναι το στυλ του.


Σε ότι αφορά την spirits list και τις σπάνιες ετικέτες αξίζει να αναφέρουμε απλά δειγματοληπτικά τη σειρά των Macallan που ξεκινάει πριν από το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και το  Luis XIII Black Perl Edition.  Σε ότι αφορά το κοκτέιλ ο κλασικισμός σε συνδυασμό με διακριτική τολμηρότητα είναι η master τέχνη του team πίσω από τη μπάρα. 

ALEXANDER’S BAR

Βασ. Γεωργίου Α΄1 (Ξενοδ. «Grande Bretagne»), πλ. Συντάγματος, Κέντρο
Τηλ. 2103330000

Χορηγοί

Υποστηρικτές

Οι nominations του 2019

Η λίστα των nominations δεν είναι τελική και ανανεώνεται συνεχώς